- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Έπσταϊν σε μήνυμα: «Είμαι αυτός που μπορεί να ρίξει τον Τραμπ»
Αυξάνεται η πίεση για δημοσιοποίηση των αρχείων του εκλιπόντος σεξουαλικού εγκληματία
Ο Τζέφρι Έπσταϊν φέρεται να ισχυρίστηκε σε μήνυμα του 2018 ότι μπορεί να «ρίξει» τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς πληθαίνουν οι πιέσεις για την αποκάλυψη των αρχείων.
Ο Τζέφρι Έπσταϊν φέρεται να είχε ισχυριστεί ότι μπορούσε να «ρίξει τον Τραμπ», σύμφωνα με μηνύματα που ήρθαν στο φως από τα αρχεία της περιουσίας του και δημοσιοποιήθηκαν από Αμερικανούς νομοθέτες.
Σε ανταλλαγή μηνυμάτων τον Δεκέμβριο του 2018, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα από το BBC, το οποίο δημοσιεύει τις πληροφορίες, ένα άτομο έγραψε στον Τζέφρι Έπσταϊν: «Όλα θα περάσουν! Προσπαθούν απλώς να ρίξουν τον Τραμπ και κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν!».
Ο Έπσταϊν απάντησε: «Ναι, ευχαριστώ. Είναι τρελό, γιατί εγώ είμαι αυτός που μπορεί να τον ρίξει».
Δεν είναι σαφές σε ποιο γεγονός αναφερόταν το μήνυμα ή τι εννοούσε ο Έπσταϊν, ο οποίος εκείνη την περίοδο δεχόταν αυξανόμενη πίεση από τα μέσα ενημέρωσης και τη δικαιοσύνη.
Τα μηνύματα περιλαμβάνονται σε περισσότερα από 20.000 αρχεία που προέρχονται από την περιουσία του Έπσταϊν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019 ενώ περίμενε δίκη για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.
Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε στις αποκαλύψεις κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς ότι «χρησιμοποιούν την απάτη Έπσταϊν για να αποσπάσουν την προσοχή από τις τεράστιες αποτυχίες τους».
Ο Λευκός Οίκος, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι ορισμένα από τα μηνύματα έχουν «επιλεκτικά διαρρεύσει» με σκοπό τη δημιουργία «ψευδούς αφηγήματος» για να πληγεί η εικόνα του πρώην προέδρου.
Η υπόθεση εντείνει τις αντιπαραθέσεις γύρω από το ποιοι δημόσιοι και επιχειρηματικοί παράγοντες μπορεί να συνδέονταν με τον Έπσταϊν, με τους Αμερικανούς νομοθέτες να ζητούν την πλήρη δημοσιοποίηση των αρχείων του.
(Πηγή: BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.