- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πραγματικός λόγος που ο πρίγκιπας Γουίλιαμ «μισούσε» τον θείο του, Άντριου
Πιστεύει ότι ο Βασιλιάς Κάρολος δεν τον έχει αντιμετωπίσει με αρκετή αυστηρότητα
Ο Άντριου καθαιρέθηκε από πρίγκιπας την Πέμπτη εν μέσω σκανδάλου σχετικά με φερόμενους δεσμούς του με τον Έπσταϊν
Η διαμάχη του Πρίγκιπα Γουίλιαμ με τον θείο του Άντριου Μαουντμπάτεν Γουίνδσορ φέρεται να πηγάζει από ένα «αγενές» σχόλιο που έκανε το πρώην μέλος της βασιλικής οικογένειας για την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον.
Ο συγγραφέας Άντριου Λόουνι ισχυρίστηκε στη βιογραφία του, «Η Άνοδος και η Πτώση των Γιορκς», ότι ο Πρίγκιπας της Ουαλίας υποστήριξε πλήρως τον πατέρα του, Βασιλιά Κάρολο Γ΄, στην απόφασή του να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους του Άντριου λόγω της σχέσης του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά αδικήματα Τζέφρι Έπσταϊν.
«[Ο Γουίλιαμ] απεχθάνεται επίσης τη Σάρα [Φέργκιουσον], την πρώην σύζυγο του Άντριου, και ανυπομονεί για την ημέρα που ο πατέρας του θα τους διώξει και τους δύο», αναφέρει ένα απόσπασμα του βιβλίου, σύμφωνα με την Daily Mail.
Ο Λόουνι γράφει: «Αν ο Κάρολος δεν το κάνει, σας εγγυώμαι ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο Γουίλιαμ όταν τελικά γίνει βασιλιάς είναι να τους εκδιώξει».
Ο συγγραφέας σημείωσε επίσης ότι ο 43χρονος Γουίλιαμ δεν δέχτηκε το γεγονός ότι ο 65χρονος Άντριου και η 66χρονη Φέργκιουσον παρευρέθηκαν στην κηδεία της Κάθριν, Δούκισσας του Κεντ, τον Σεπτέμβριο.
«Ο Γουίλιαμ, εν τω μεταξύ, ήταν έξαλλος με την παρουσία των δύο στην κηδεία, σύμφωνα με φίλους. Προσπάθησε πολύ να αποστασιοποιηθεί από τον θείο του και να μην φωτογραφηθεί μαζί του», ισχυρίστηκε ο Λόουνι στο βιβλίο.
«Πιστεύει ότι ο πατέρας του δεν τον έχει αντιμετωπίσει με αρκετή αυστηρότητα και ότι ο Άντριου - και η Σάρα Φέργκιουσον - έχουν κάνει πολλά για να υπονομεύσουν το καλό έργο άλλων μελών της Βασιλικής Οικογένειας».
Το φερόμενο σχόλιο του Άντριου προς την επίσης 43χρονη Μίντλετον δεν αποκαλύφθηκε.
Ο Άντριου καθαιρέθηκε από τον Κάρολο την Πέμπτη εν μέσω σκανδάλου σχετικά με φερόμενους δεσμούς του πρώην πρίγκιπα με τον Έπσταϊν.
Σύμφωνα με το Page Six, ο Άντριου θα μετακομίσει σε ένα ακίνητο στο ιδιωτικό κτήμα Σάντρινγκχαμ μετά την έξωσή του από το βασιλικό του κατάλυμα.
Οι δύο κόρες του πρώην ζευγαριού, η 37χρονη πριγκίπισσα Βεατρίκη και η 35χρονη πριγκίπισσα Ευγενία, διατηρούν τους βασιλικούς τους τίτλους.
Ο Άντριου έγραψε σε μια δήλωση: «Αποφάσισα, όπως πάντα, να βάλω το καθήκον μου προς την οικογένεια και τη χώρα μου πάνω απ' όλα. Υποστηρίζω την απόφασή μου πριν από πέντε χρόνια να αποστασιοποιηθώ από τη δημόσια ζωή».
Ωστόσο, ο Άντριου πρόσθεσε: «Με τη συμφωνία της Αυτού Μεγαλειότητας, πιστεύω ότι πρέπει τώρα να προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα. Επομένως, δεν θα χρησιμοποιώ πλέον τον τίτλο μου ή τις τιμές που μου έχουν απονεμηθεί».
Το 2021, η Βιρτζίνια Τζιούφρε μήνυσε τον Άντριου για σεξουαλική επίθεση, ισχυριζόμενη ότι την βίασε όταν ήταν έφηβη ως μέρος του κυκλώματος σεξουαλικής διακίνησης του Έπσταϊν.
Αυτή και ο Άντριου διευθέτησαν την υπόθεση εξωδικαστικά τον επόμενο χρόνο. (Ο Άντριου αρνήθηκε οποιαδήποτε ενοχή).
Με πληροφορίες από Page Six
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού και πώς συμβαίνουν οι θάνατοι
Περισσότερα από 200 πλοία έχουν ρίξει άγκυρα κοντά στα στενά του Ορμούζ περιμένοντας τις εξελίξεις
Ο Πέδρο Σάντσεθ και η στάση της αριστεράς στον πόλεμο του Ιράν
Το Ιράν απειλεί όσες ευρωπαϊκές χώρες συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η Κούβα «είναι έτοιμη μετά από 50 χρόνια» – Στο τραπέζι νέα διαπραγμάτευση
Η νέα πηγή ειδήσεων για τη Gen Z
Εκ νέου προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο
Δεκαεπτά κράτη μέλη αξιοποιούν τον μηχανισμό της ΕΕ – Πάνω από 1.000 πολίτες επέστρεψαν ήδη
Ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων, με προσδοκίες για πρόοδο στις συνομιλίες
Οι αναφορές στον Τραμπ και τις αποφάσεις του
Το μέγεθος, η πολυπλοκότητα της χώρας και η πραγματική επιλογή για τον επόμενο ηγέτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.