- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Γκάβιν Νιούσομ: Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια προαναγγέλλει προεδρική υποψηφιότητα του 2028
Aποτελεί έναν από τους πλέον γνωστούς επικριτές του Τραμπ
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ προαναγγέλλει προεδρική υποψηφιότητα του 2028
Ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, δήλωσε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ το 2028 και ότι θα λάβει την τελική του απόφαση μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του 2026.
«Ανυπομονώ να δω ποιος θα παρουσιαστεί το 2028 και ποιος θα ανταποκριθεί σε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Νιούσομ στο πρόγραμμα «Sunday Morning» του CBS News. Όταν ρωτήθηκε ευθέως εάν σκέφτεται να κατέβει, απάντησε: «Ναι, θα έλεγα ψέματα (αν έλεγα) το αντίθετο».
Ο Νιούσομ φέτος έχει ήδη προβεί σε κινήσεις που θυμίζουν «ανίχνευση υδάτων» για μια ενδεχόμενη προεδρική εκστρατεία. Έχει κερδίσει προβολή εντός του κόμματός του χάρη στην έντονη αντιπαράθεσή του με τον Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε μια σειρά ζητημάτων.
Ο Κυβερνήτης ώθησε την Καλιφόρνια στην πρώτη γραμμή των Δημοκρατικών προσπαθειών για την επαναχάραξη των ορίων των εκλογικών περιφερειών του Κογκρέσου. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην εξισορρόπηση παρόμοιων προσπαθειών που έγιναν από πολιτείες υπό τη διοίκηση των Ρεπουμπλικανών, ενόψει των εκλογών του 2026, όπου τα δύο κόμματα μάχονται για τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην οποία οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν επί του παρόντος μια οριακή πλειοψηφία.
Ο Νιούσομ, επίσης, ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Τραμπ σχετικά με την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων από τον Πρόεδρο στο Λος Άντζελες.
Με πληροφορίες από Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε επιφυλακή οι ιαπωνικές αρχές
Η Κάγια Κάλας καταδίκασε τη διαδικασία και τον αποκλεισμό της αντιπολίτευσης
Δράστες με εξειδικευμένο εξοπλισμό απέσπασαν 44 αποικίες από μελισσοκόμους
Η παρουσία των δύο influencers στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και οι αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα
Η «σκιά» του πρώην προέδρου πάνω από την προεκλογική μάχη του Νοεμβρίου
Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες
«Απειλείται η ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα του κοινού στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία»
Ο ρόλος του ΝΑΤΟ και οι ισχυρισμοί Τραμπ
Τι αναφέρει η επίμαχη έκθεση της MSMT
Από τον Ιούλιο του 2025, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει ότι «δεν αντέχει» τη λέξη artificial
Φορέματα, σπιτικό φαγητό, παιδιά και μια ζωή που μοιάζει βγαλμένη από άλλη εποχή
300 αντικείμενα της σταρ πωλούνται για τη στήριξη της φιλοζωικής της οργάνωσης
Το χρονικό της υπόθεσης
Οι συναντήσεις του Γάλλου προέδρου στις ΗΠΑ
Είχε καταγγείλει ότι δέχεται απειλές ονοματίζοντας τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.