- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Προς ματαίωση η συνάντηση Τραμπ - Πούτιν στην Ουγγαρία
Mετά από μια τεταμένη επικοινωνία του Ρούμπιο με τον Λαβρόφ
Προς ματαίωση η συνάντηση Τραμπ - Πούτιν στην Ουγγαρία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν προτίθεται τελικά να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουγγαρία, όπως επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.
«Δεν υπάρχουν σχέδια για συνάντηση του Προέδρου Τραμπ με τον Πρόεδρο Πούτιν στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στην Telegraph. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι εξετάζει το ενδεχόμενο νέας συνάντησης με τον Ρώσο ηγέτη.
Παρά ταύτα, η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε τη συνομιλία «παραγωγική», σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω προπαρασκευαστικές επαφές και ότι «δεν υπάρχουν σχέδια για συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στο άμεσο μέλλον».
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αντέδρασε δημόσια στις πιέσεις που δέχθηκε για παραχωρήσεις, υπογραμμίζοντας ότι κάθε ειρηνευτική διαδικασία πρέπει να ξεκινά από τις υφιστάμενες γραμμές του μετώπου και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «κάνει τα πάντα για να αποφύγει τη διπλωματία». Παράλληλα, επανέλαβε ότι η ενίσχυση των ουκρανικών στρατιωτικών δυνατοτήτων –συμπεριλαμβανομένων των αιτημάτων για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς– είναι καθοριστικός παράγοντας για να υποχρεωθεί η Μόσχα σε διαπραγμάτευση.
Την Παρασκευή, στο Λονδίνο, η «Συμμαχία των Προθύμων» με τη συμμετοχή 30 κρατών, υπό τη Βρετανία και τη Γαλλία, θα εξετάσει ένα 12-σημείων ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία. Το σχέδιο, που εμπνεύστηκε ο Βρετανός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τζόναθαν Πάουελ, περιλαμβάνει επιστροφή απαχθέντων παιδιών, οδικό χάρτη για ένταξη στην Ε.Ε. και πρόγραμμα ανοικοδόμησης.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε αναμένεται να παρουσιάσει την πρόταση στον Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη. Ο Λευκός Οίκος ξεκαθαρίζει πως η «συνάντηση κορυφής» με τον Πούτιν παραμένει ανοιχτή ως ενδεχόμενο, αλλά χωρίς χρονοδιάγραμμα.
Πηγή: The Telegraph
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.