- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ισραήλ: Αναφορές για αεροπορική επίθεση στη Γάζα - Σε κίνδυνο η εκεχειρία
Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της κατάπαυσης πυρός
Ο Ισραηλινός στρατός εξαπολύει επίθεση στη Γάζα, αναφέρουν τα ισραηλινά ΜΜΕ - Συνεχίζεται η ένταση με τη Χαμάς για την εκεχειρία
Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επίθεση στη Γάζα, ενώ το Ισραήλ συνέχιζε να ανταλλάσσει κατηγορίες με την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς για παραβιάσεις της κατάπαυσης πυρός, που μεσολάβησε από τις ΗΠΑ με στόχο να τερματιστεί ο πόλεμος στον θύλακα, ανέφεραν τα ισραηλινά ΜΜΕ την Κυριακή.
Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο ούτε από τον στρατό του Ισραήλ ούτε από τη Χαμάς για την αναφερόμενη επίθεση στη Γάζα.
Ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Kan μετέδωσε ότι η αεροπορία επιτίθεται στο Ράφα, στο νότιο τμήμα της Γάζας. Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν την επίθεση ως αεροπορικούς βομβαρδισμούς.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε την Παρασκευή ότι «αρκετοί τρομοκράτες» άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτών στην περιοχή του Ράφα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Αργότερα, ο στρατός ανέφερε ότι χτύπησε μια άλλη ομάδα «τρομοκρατών» που πλησίαζαν τα στρατεύματα στην περιοχή Χαν Γιούνις την ίδια ημέρα. Ο στρατός δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις για την εξάλειψη άμεσων απειλών.
Η ισραηλινή κυβέρνηση και η Χαμάς κατηγορούν η μία την άλλη για παραβιάσεις της κατάπαυσης πυρός εδώ και ημέρες, με το Ισραήλ να ανακοινώνει ότι το συνοριακό πέρασμα Ράφα μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας.
Το Ισραήλ και η Χαμάς βρίσκονται επίσης σε διαμάχη σχετικά με την επιστροφή των σωρών των νεκρών ομήρων. Το Ισραήλ απαιτεί από τη Χαμάς να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να παραδώσει τα υπόλοιπα πτώματα από τους συνολικά 28 ομήρους.
Η Χαμάς έχει επιστρέψει και τους 20 ζωντανούς ομήρους και 12 από τους νεκρούς, αλλά υποστηρίζει ότι η διαδικασία απαιτεί προσπάθεια και ειδικό εξοπλισμό για την ανάκτηση των σωρών που έχουν ταφεί κάτω από τα ερείπια.
(Πηγή: Reuters)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.