Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συγκλονισμένος καθώς χήρα μιλά για την αυτοκτονία του συζύγου της
Η συγκινητική συνάντηση και τα στιγμιότυπα που κατέγραψε η κάμερα
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Άκουσε συγκλονισμένος την Ρίαν Μάνινγκς να περιγράφει τον τραγικό θάνατο του συζύγου της πέντε ημέρες μετά τον θάνατο του ενός έτους γιου τους.
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του καθώς άκουγε τη Ρίαν Μάνινγκς να αφηγείται την τραγική ιστορία του θανάτου του ενός έτους γιου της και, λίγες ημέρες αργότερα, την αυτοκτονία του συζύγου της.
Η συγκινητική συνομιλία, που καταγράφηκε σε βίντεο στην κουζίνα του σπιτιού της στο Κάρντιφ, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να κάνει λόγο για την ανάγκη δημιουργίας μιας «τολμηρής, ενιαίας εθνικής απάντησης απέναντι στη σπαρακτική αλλά αποτρέψιμη τραγωδία της αυτοκτονίας».
Η Ρίαν, μητέρα δύο παιδιών, περιέγραψε ότι ίδρυσε τη φιλανθρωπική οργάνωση 2wish το 2012, με στόχο να στηρίζει οικογένειες που βιώνουν τον ξαφνικό θάνατο παιδιού ή νέου ανθρώπου.
TW: Suicide and the death of a child.
— The Prince and Princess of Wales (@KensingtonRoyal) October 10, 2025
In 2012, Rhian's one-year-old son died suddenly. Five days later, her husband Paul tragically took his own life.
Talking about suicide is essential to prevent it. Thank you to Rhian and her family for sharing their story.
▶️ Watch the full… pic.twitter.com/U2fYYG1y3e
Το Βασιλικό Ίδρυμα του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας θα προσφέρει 1 εκατομμύριο λίρες για τη δημιουργία ενός Εθνικού Δικτύου Πρόληψης Αυτοκτονιών, που θα λειτουργεί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το δίκτυο θα επικεντρώνεται στην κατανόηση των βαθύτερων αιτιών της αυτοκτονίας και στην ενίσχυση της πρόσβασης σε υποστήριξη για όσους τη χρειάζονται, ενώ θα συντονίζει τη συνεργασία φιλανθρωπικών οργανώσεων και υπηρεσιών.
Η καθηγήτρια Άν Τζον, ειδική στην πρόληψη αυτοκτονιών και σύμβουλος δημόσιας υγείας στην Ουαλία, θα προεδρεύσει του νέου φορέα.
Μεταξύ των συνεργαζόμενων οργανισμών είναι το Ίδρυμα Τζακ Λιούις στο Κάρντιφ και το James’ Place, που παρέχουν δωρεάν στήριξη σε άνδρες που βρίσκονται σε κρίση.
Ο Ουίλιαμ, φανερά συγκινημένος από τη μαρτυρία της Ρίαν, σταμάτησε για λίγο τη συζήτηση. «Συγγνώμη… είναι δύσκολο να σου κάνω αυτές τις ερωτήσεις», είπε.
«Η ζωή μπορεί να μας φέρει τρομερά χτυπήματα», απάντησε εκείνη. «Αλλά με την ελπίδα και τον διάλογο μπορούμε να συνεχίσουμε».
(Με πληροφορίες BBC News)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.