Ο Τραμπ ζητά φυλάκιση δημάρχου Σικάγο και κυβερνήτη Ιλινόις – Ετοιμάζει αποστολή στρατού στην πόλη
Εντείνεται η αντιπαράθεση με τους Δημοκρατικούς
Ο Τραμπ ζητά φυλάκιση δημάρχου Σικάγο και κυβερνήτη Ιλινόις – Ετοιμάζει αποστολή στρατού στην πόλη
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κλιμακώνει τη σύγκρουσή του με πολιτικούς αντιπάλους, καλώντας την Τετάρτη για τη φυλάκιση του δημάρχου του Σικάγο, Μπράντον Τζόνσον, και του κυβερνήτη του Ιλινόις, Τζ.Β. Πρίτζκερ, και ταυτόχρονα προετοιμάζοντας την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στους δρόμους της πόλης.
Η επίθεση του Τραμπ έρχεται καθώς ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ – ένας από τους πιο γνωστούς επικριτές του – επρόκειτο να εμφανιστεί στο δικαστήριο αντιμετωπίζοντας κατηγορίες που έχουν δεχθεί έντονη αμφισβήτηση ως αβάσιμες. Ο Κόμεϊ είναι ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος που διώκεται, αν και ο Τραμπ εδώ και χρόνια καλεί δημόσια σε διώξεις πολιτικών του αντιπάλων.
Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρόεδρος κατηγόρησε τον Τζόνσον και τον Πρίτζκερ ότι «απέτυχαν να προστατεύσουν» τους πράκτορες της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) στο Σικάγο. «Ο δήμαρχος πρέπει να πάει φυλακή! Και ο κυβερνήτης επίσης!», έγραψε χαρακτηριστικά.
Παρά τις αντιδράσεις των Δημοκρατικών τοπικών ηγετών, εκατοντάδες στρατιώτες της Εθνοφρουράς του Τέξας έχουν ήδη συγκεντρωθεί σε στρατιωτική βάση έξω από το Σικάγο, με τον Τραμπ να προειδοποιεί ότι παρόμοιες κινήσεις μπορεί να επεκταθούν και σε άλλες αμερικανικές πόλεις.
Ωστόσο, μια νέα δημοσκόπηση Reuters/Ipsos έδειξε ότι η πλειονότητα των Αμερικανών αντιτίθεται στην ανάπτυξη στρατευμάτων εντός πόλεων χωρίς να υπάρχει εξωτερική απειλή, γεγονός που ενδέχεται να περιορίσει την απήχηση της στρατηγικής του προέδρου.
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο στενός του σύμβουλος Στίβεν Μίλερ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωπάρχη από τη Δευτέρα
H Σάνον επιβεβαιώνει την καταγγελία της χήρας του ιδρυτή του Playboy
Μαζί με τον Έλτον Τζον και άλλους ενάγοντες αμφισβητεί την απόρριψη των αγωγών
Ο κωμικός κρίθηκε ένοχος για τέσσερα αδικήματα
Οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο τμήμα και τελικά συμφιλιώθηκαν
Τρεις κατοικίες στους χώρους του Ρόγιαλ Λοτζ απέφεραν έσοδα στον πρώην πρίγκιπα
Κύμα διαμαρτυριών στην Ευρώπη κατά της ραγδαίας επέκτασης της τεχνητής νοημοσύνης
Συνελήφθη ο πατέρας της δούκισσας του Σάσεξ σήμερα στη Φλόριντα
Ποια τηλεοπτικά δίκτυα μπήκαν στο στόχαστρο
Οι παλιές φωτογραφίες του ενέπνευσαν την εμφάνιση του Ρον Μπέργκαντι
Οι αρχές αναφέρουν κακομεταχείριση αλλοδαπών εργαζομένων
«Κάποιες περιοχές είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας», αναφέρει
Η Βανέσα Έμντε κατηγορείται ότι παραβίασε επανειλημμένα τη συμφωνία με το κόμμα της
Ο 82χρονος Τόμας Μαρκλ συνελήφθη σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Φλόριντα
Η υπόθεση φαίνεται να τακτοποιήθηκε εκτός δικαστηρίων
Η φυλακή μπορεί να είναι μόνο η αρχή των συνεπειών
Τα περιθώρια πίεσης στον Τραμπ
Η γερουσιαστής αναμένεται να αναλάβει την Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων
16 τραυματίες εκ των οποίων 3 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση - Τι εξετάζουν οι Αρχές
Έπλεε χωρίς φορτίο προς το Μπαχρέιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.