- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν επιθυμεί την ανάπτυξη του στρατού στις πόλεις
Γκρίνια για τον τρόπο που διαχειρίζεται την εγκληματικότητα ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τραμπ έχει αναπτύξει την Εθνοφρουρά σε πόλεις που κυβερνώνται από Δημοκρατικούς, όπως η Ουάσινγκτον και το Λος Άντζελες
Το 58% των κατοίκων τω ν ΗΠΑ –περιλαμβανομένων 7 στους 10 Δημοκρατικούς και των μισών Ρεπουμπλικάνων- πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να αναπτύσσει τον στρατό μόνο για την αντιμετώπιση εξωτερικών απειλών, την ώρα που ο πρόεδρος έχει ήδη στείλει την Εθνοφρουρά σε διάφορες πόλεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/ Ipsos.
Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την προηγούμενη Παρασκευή ως την Τρίτη, έδειξε επίσης ότι το ποσοστό δημοτικότητας του Τραμπ μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων έπεσε στο 40%, μείωση κατά μία ποσοστιαία ομάδα σε σχέση με το τέλος Σεπτεμβρίου, λόγω του τρόπου με τον οποίο διαχειρίζεται την εγκληματικότητα και το κόστος ζωής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε αφού ο Τραμπ είχε μια ασυνήθιστη συνάντηση με εκατοντάδες στρατηγούς και ναυάρχους του αμερικανικού στρατού στη Βιρτζίνια, στη διάρκεια της οποίας δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με «εσωτερικό εχθρό».
Την ίδια ώρα έχει αναπτύξει την Εθνοφρουρά σε πόλεις που κυβερνώνται από τους Δημοκρατικούς, μεταξύ των οποίων η Ουάσινγκτον και το Λος Άντζελες.
Εξάλλου ο Ρεπουμπλικάνος έχει αναπτύξει στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ, ισχυριζόμενος ότι γίνεται εισβολή στη χώρα από εγκληματίες μετανάστες, ενώ έχει ζητήσει από τις ένοπλες δυνάμεις να σκοτώνουν ύποπτους για λαθρεμπόριο ναρκωτικών που επιβαίνουν σε σκάφη στα ανοικτά της Βενεζουέλας.
Το 37% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση πως οι Αμερικανοί πρόεδροι, ανεξαρτήτως κόμματος, θα πρέπει να μπορούν να αναπτύσσουν τον στρατό στις πολιτείες ακόμη και παρά την αντίθεση των κυβερνητών τους. Το 48% απάντησε ότι διαφωνεί.
Παραδοσιακά ο στρατός στις ΗΠΑ μένει μακριά από τις πολιτικές συζητήσεις και η δημοσκόπηση του Reuters/ Ipsos έδειξε ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί συμφωνούν με αυτή την προσέγγιση.
Το 83% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο στρατός «θα πρέπει να παραμένει πολιτικά ουδέτερος και να μην παίρνει θέση σε συζητήσεις για ζητήματα εσωτερικής πολιτικής». Μόνο το 10% εκτίμησε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να παίρνουν θέση και να στηρίζουν την εσωτερική πολιτική ατζέντα του προέδρου.
Περίπου ένας στους πέντε Ρεπουμπλικάνους δήλωσε ότι ο στρατός θα πρέπει να παίρνει το μέρος του προέδρου στις πολιτικές διαμάχες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έχω αφήσει σαφείς οδηγίες»
Κατέρρευσε για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα το εθνικό δίκτυο ηλεκτρισμού
Η μεγαλύτερη πρόκληση της ανθρωπότητας δεν είναι η αύξηση ή η μείωση των αριθμών. Είναι η ποιότητα της συνύπαρξης
Διεθνής αναγνώριση ως μια προσωπικότητας -σύμβολο στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Για περισσότερα από 70 χρόνια έζησε δίπλα στη συσκευή που της έσωσε τη ζωή
Το κίνητρο δεν ήταν πολιτικό, ούτε τρομοκρατικό, λέει η αστυνομία
Το βίντεο της σύλληψης
Η 78χρονη βρέθηκε μέσα στο σπίτι της με πολλά τραύματα
O Mάικλ Γουόρντ απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες
Η κρίση αποδίδεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων
Η υπόθεση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και λόγω του στόχου της επίθεσης
Γιατί δεν βρίσκουν ποιο τρόφιμο το μεταδίδει
Τι αναφέρει η Βρετανίδα Κέλι Κλαρκ
Χιλιάδες εξαγριωμένοι στους δρόμους - Ανησυχία για την ασφάλεια των γυναικών
Η πρώτη αντίδραση του πρωθυπουργού Πίτερ Μαγιάρ
Οι πυρηνικές δοκιμές, η βομβιστική επίθεση στο πλοίο της Greenpeace και η γαλλική εμπλοκή
Ο όρος στο συμβόλαιο αγοράς που μπορεί να μπλοκάρει τη μεταπώληση
Μερικοί βρέθηκαν απανθρακωμένοι μέσα στα οχήματά τους
Δεν χάνουν χρόνο οι Εργατικοί για τη διάδοχη κατάσταση στην Ντάουνινγκ Στριτ
Ποιος έδωσε τις 500.000 λίρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.