Νιου Τζέρσεϊ – Γυναικοκτονία 17χρονης: Το βίντεο με τις ανατριχιαστικές δηλώσεις του δράστη
Κατηγορείται ότι σκόπιμα παρέσυρε τις 17χρονες Μαρία Νιώτη και Ιζαμπέλα Σάλας - Οι οικογένειες μιλούν για προσχεδιασμένη επίθεση
Συγκλονισμένη η κοινωνία του Νιου Τζέρσεϊ - Οι οικογένειες μιλούν για προσχεδιασμένη επίθεση
Ένα αποτρόπαιο έγκλημα συγκλονίζει την κοινότητα του Κράνφορντ στο Νιού Τζέρσεϊ, όπου ο 17χρονος Βίνσεντ Μπατιλόρο κατηγορείται ότι σκόπιμα παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του δύο 17χρονες, τη Μαρία Νιώτη και την Ιζαμπέλα Σάλας.
Η Μαρία Νιώτη, ελληνοαμερικανίδα με καταγωγή από τη Ρόδο, και η φίλη της μεταφέρθηκαν βαριά τραυματισμένες στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό στο Νιού Τζέρσεϊ, αλλά υπέκυψαν στα τραύματά τους.
Οι οικογένειες των θυμάτων υποστηρίζουν ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο και ότι ο κατηγορούμενος παρακολουθούσε τη Μαρία για μήνες. Λίγο πριν τη σύλληψή του, ο ίδιος είχε ανεβάσει βίντεο στο YouTube, όπου εξέφραζε «συλλυπητήρια» για τον θάνατο των κοριτσιών, κάνοντας λόγο για «περισσότερα που δεν γνωρίζει ο κόσμος».
View this post on Instagram
Ο Μπατιλόρο κατηγορείται ότι χτύπησε τη Μαρία και την Ιζαμπέλα ενώ επέβαιναν σε ηλεκτρικό ποδήλατο γύρω στις 5:30 μ.μ. στο Κράνφορντ, ένα καταπράσινο προάστιο περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά της Νέας Υόρκης, και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το μαύρο του τζιπ. Οι δύο κοπέλες μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξαν.
Οικογένεια και φίλοι ισχυρίζονται ότι ο φερόμενος ως δολοφόνος παρακολουθούσε τη Μαρία για μήνες πριν από το θανατηφόρο δυστύχημα. Οι οικογένειες των θυμάτων υποστήριξαν ακόμη και ότι το δυστύχημα ήταν προσχεδιασμένο, κατηγορώντας τον Μπατιλόρο, ο οποίος πρόκειται να κλείσει τα 18 στις αρχές του επόμενου μήνα, ως «έναν δειλό άνδρα».
«Είναι πλέον ζωτικής σημασίας να μοιραστεί η αλήθεια: Αυτό δεν ήταν ατύχημα με e-bike και δεν ήταν χτύπημα και εγκατάλειψη», δήλωσαν οι οικογένειες στο Fox 5. «Αυτή ήταν δολοφονία πρώτου βαθμού. Ένας δειλός άνδρας που σχεδίαζε αυτήν την επίθεση κατά της Μαρίας για μήνες, πραγματοποίησε τη φρικτή πράξη του, παίρνοντας όχι μόνο τη ζωή της, αλλά και της Ιζαμπέλας».
Μια φίλη και των δύο κοριτσιών δήλωσε στην The Post ότι ο Μπατιλόρο ήταν γνωστός επειδή «φλέρταρε» έξω από το σπίτι της Μαρίας. Ο πατέρας της Ιζαμπέλας δήλωσε στο NJ.com ότι η κόρη του δεν γνώριζε τον φερόμενο ως οδηγό, αλλά ότι η μητέρα της Μαρίας του είπε ότι η κόρη της είχε προβλήματα με τον 17χρονο ύποπτο.
Ο Βίνσεντ Μπατιλόρο βρίσκεται τώρα υπό κράτηση, αν και αντιμετωπίζει προς το παρόν κατηγορίες ως ανήλικος. Ανήλικοι ηλικίας έως και 15 ετών μπορούν να κατηγορηθούν ως ενήλικες εάν συνδέονται με ανθρωποκτονία, και το Γραφείο του Εισαγγελέα της Κομητείας Union δήλωσε την Πέμπτη ότι «εξερευνά όλες τις νομικές επιλογές που είναι διαθέσιμες για τη δίωξη».
Οι δύο κοπέλες μνημονεύονται ως αγαπημένες έφηβες που είχαν όλη τους τη ζωή μπροστά τους.
Η Μαρία γεννήθηκε στη Ρόδο, Ελλάδα, και στη συνέχεια μετακόμισε στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, ανέφερε η νεκρολογία της.
Ήταν μαθήτρια στο Λύκειο Cranford, εργαζόταν στο Cake Artist Café και αφήνει πίσω της έναν δίδυμο αδελφό. «Φιλοδοξούσε να αποφοιτήσει από το λύκειο και να ξεκινήσει μια καριέρα στην κομμωτική», έγραψαν οι αγαπημένοι της.
(Πηγή: New York Post)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Πολιτοφυλακής και της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
Mια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στους Ρεπουμπλικανούς
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου
Ξυλοδαρμοί, πείνα και απόλυτη απομόνωση
Η κόντρα του CEO της αεροπορικής με τον μεγιστάνα ξεκίνησε με αφορμή το Wifi
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Ανησυχία στο Κογκρέσο για στρατιωτική εμπλοκή στη Γροιλανδία – Ψηφίσματα, δασμοί και εσωκομματικές ρωγμές
Ο ΥΠΕΞ Δανίας προειδοποιεί ότι δασμοί και απειλές Τραμπ πλήττουν ΝΑΤΟ και παγκόσμια τάξη
Tην ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εμφανώς διστακτικοί
Οι αξίες και τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν πλέον αυτόματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την εμφάνιση του Γάλλου ομολόγου του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Kαθώς η ΜΚΟ οργάνωση HRANA αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει 4.519 θανάτους
Η συμφωνία του 1951 και η παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
Ο Δούκας εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στην ζωή του στο εδώλιο μάρτυρα
Στις Βρυξέλλες ο Γερμανός καγκελάριος για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Επιφυλάξεις Βερολίνου για το εγχείρημα Τραμπ
Καθώς επιχείρησε να δώσει στρατηγικό περίβλημα στις δηλώσεις του
Αιχμές του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου για την Ευρώπη προκάλεσαν ένταση και αιφνίδια αποχώρηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.