- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να εγγυηθούν την ασφάλεια του Κατάρ μετά τις ισραηλινές επιθέσεις
Σε περίπτωση επίθεσης, η αμερικανική κυβέρνηση θα λάβει «όλα τα νόμιμα και κατάλληλα μέτρα»
Το Ισραήλ πραγματοποίησε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο Κατάρ στις 9 Σεπτεμβρίου, στοχεύοντας αξιωματούχους της Χαμάς
Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να παρέχουν εγγυήσεις ασφαλείας στο Κατάρ, σύμμαχο της Ουάσινγκτον, μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της χώρας αυτής του Κόλπου τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.
«Αποτελεί πολιτική των ΗΠΑ να διασφαλίζουν την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα του Κράτους του Κατάρ έναντι οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης», αναφέρεται στο εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, που φέρει προχθεσινή ημερομηνία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το Ισραήλ πραγματοποίησε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο Κατάρ στις 9 Σεπτεμβρίου, στοχεύοντας αξιωματούχους της Χαμάς που είχαν συνάντηση σε συγκρότημα κατοικιών στην καρδιά της Ντόχα, της πρωτεύουσας αυτής της χώρας του Κόλπου.
Η επίθεση προκάλεσε μια σπάνια επίπληξη από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σύμμαχο του Ισραήλ, ο οποίος εξέφρασε «μεγάλη δυσαρέσκεια» κατά της ισραηλινής κυβέρνησης.
Το εκτελεστικό διάταγμα ορίζει ότι η Ουάσινγκτον θα θεωρήσει «οποιαδήποτε ένοπλη επίθεση εναντίον του εδάφους, της κυριαρχίας ή των κρίσιμων υποδομών του Κράτους του Κατάρ ως απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια των ΗΠΑ».
Σε περίπτωση επίθεσης, η αμερικανική κυβέρνηση θα λάβει «όλα τα νόμιμα και κατάλληλα μέτρα», συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής δράσης, σημειώνεται.
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας προχθές, Δευτέρα, από τον Λευκό Οίκο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από τον ομόλογό του τού Κατάρ.
Την επομένη, το Κατάρ ισχυρίστηκε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ και μια υπόσχεση από το Ισραήλ ότι δεν θα επιτεθεί ξανά στη χώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.