- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Tραμπ για συνάντηση με Κάρολο: «Με ζάλισε, δεν σταματούσε να μιλάει»
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και ο βρετανός μονάρχης συζήτησαν για την κλιματική αλλαγή
Tραμπ για συνάντηση με Κάρολο: «Με ζάλισε, δεν σταματούσε να μιλάει»
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς Κάρολος συζήτησαν για την κλιματική αλλαγή κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτήν την εβδομάδα.
Ο Τραμπ δήλωσε στο Good Morning Britain την Τετάρτη ότι συζήτησαν για την κλιματική αλλαγή κατά τη διάρκεια της 90λεπτης συνάντησης, στην οποία ο Κάρολος «μιλούσε ασταμάτητα». Η κλιματική αλλαγή είναι ένα θέμα για το οποίο ο βρετανός μονάρχης έχει εκφραστεί έντονα.
«Η συζήτηση κράτησε μιάμιση ώρα, με "ζάλισε", δεν σταματούσε να μιλάει», ανέφερε ο Τραμπ.
Τραμπ: Απάτη η κλιματική αλλαγή
Ο Τραμπ έχει αποκαλέσει την κλιματική αλλαγή «απάτη» και η κυβέρνησή του έχει ανακαλέσει προστασίες του περιβάλλοντος που στοχεύουν στην πρόληψη της κλιματικής αλλαγής, ενώ κινήθηκε για να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος δήλωσε πρόσφατα ότι η κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, υποβαθμίζοντας τις ανησυχίες των επιστημόνων.
«Αυτό που πραγματικά θέλει και για το οποίο αισθάνεται έντονα είναι το μέλλον», είπε ο Τραμπ για τον Κάρολο. «Θέλει να διασφαλίσει ότι οι μελλοντικές γενιές θα έχουν καλό κλίμα, αντί για καταστροφή, και συμφωνώ. Ανέφερα μερικά πράγματα. Είπα: Λοιπόν, οι Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη στιγμή έχουν από τα καθαρότερα κλίματα που υπάρχουν, βάσει όλων των στατιστικών. Και γίνεται ακόμη καλύτερο γιατί συμφωνώ με αυτό. Θέλω το καλύτερο νερό, το καθαρότερο νερό, κρυστάλλινα καθαρό, κρυστάλλινα καθαρό αέρα».
Ο Τραμπ επίσης κατηγόρησε άλλες χώρες για το ρόλο τους στη ρύπανση αέρα και νερού. «Η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, πολλές άλλες χώρες, δεν έχουν πολύ καθαρό αέρα, ούτε πολύ καθαρό νερό σε ό,τι αφορά τη ρύπανση και την καθαριότητα», είπε ο Τραμπ. «Δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.