- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τι σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση Τραμπ με το TikTok
Οι επόμενες κινήσεις με το Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης
Τι σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση Τραμπ με το TikTok - Οι επόμενες κινήσεις με το Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προσανατολίζεται να δώσει νέα παράταση στην κινεζική εταιρεία ByteDance για να προχωρήσει σε πώληση ή κλείσιμο των αμερικανικών δραστηριοτήτων της εφαρμογής TikTok, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters. Η προθεσμία λήγει στις 17 Σεπτεμβρίου, ωστόσο εκτιμάται ότι θα μετατεθεί για τέταρτη φορά, παρότι αρχικά είχε οριστεί να ολοκληρωθεί έως τον Ιανουάριο του 2025. Το ζήτημα έχει δημιουργήσει έντονες πολιτικές και εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο, με την αμερικανική πλευρά να εκφράζει ανησυχίες για εθνική ασφάλεια.
Τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Τραμπ είχε δηλώσει πως υπάρχουν ήδη αμερικανικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την εφαρμογή, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει νέα παράταση. Σε ερώτηση δημοσιογράφων το βράδυ της Κυριακής για το μέλλον του TikTok, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε αινιγματικά: «Ίσως το κάνουμε, ίσως όχι. Διαπραγματευόμαστε για το TikTok αυτή τη στιγμή. Μπορεί να το αφήσουμε να πεθάνει, ή μπορεί να… δεν ξέρω, εξαρτάται από την Κίνα. Δεν έχει μεγάλη σημασία. Θα ήθελα να το κάνω για τα παιδιά». Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος απέφυγε να σχολιάσει τις εξελίξεις, την ώρα που περίπου 170 εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν ενεργοί χρήστες της πλατφόρμας.
Οι διαπραγματεύσεις γύρω από μια πιθανή εξαγορά κινούνται με αργούς ρυθμούς, καθώς η Κίνα απαιτεί ειδική έγκριση για οποιαδήποτε συμφωνία περιλαμβάνει τη μεταβίβαση του αλγορίθμου του TikTok σε αμερικανικά χέρια. Την Κυριακή, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ και ο εμπορικός αντιπρόσωπος Τζέιμις Γκρίερ είχαν συνομιλίες στην Ισπανία με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Χε Λιφένγκ και τον επικεφαλής διαπραγματευτή Λι Τσιενγκάνγκ, ωστόσο δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία πριν από την καταληκτική ημερομηνία. Παρά τις ανησυχίες για κατασκοπεία ή λογοκρισία εκ μέρους του Πεκίνου, ο Τραμπ δείχνει αποφασισμένος να βρει τρόπο ώστε η εφαρμογή να παραμείνει ενεργή στις Ηνωμένες Πολιτείες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώτη πλήρης εθνική διακοπή έγινε στην Αίγυπτο το 2011
Τα μηνύματα χρονολογούνται στο 2003
Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία
Παράλληλα ανησυχούν ότι ένα από τα δικά τους γονιμοποιημένα έμβρυα ενδέχεται να έχει εμφυτευτεί σε άλλη γυναίκα
Καθώς οι αυτοκρατορίες αρπάζουν πόρους, η Ευρώπη οφείλει νέο κοινωνικό φεντεραλισμό για να επιβιώσει
Το όχημα γλίστρησε σε βρεγμένο δρόμο με ομίχλη – Μετέφερε 34 επιβάτες από τη Ραιδεστό (Τεκίρνταγ)
Οι δεκάδες χιλιάδες τζιχαντιστές που κρατούνται υπό τον έλεγχο των Κούρδων περνούν στα χέρια της Δαμασκού
Βίαιες συγκρούσεις μετά την εκκένωση κοινωνικού κέντρου – Δεκάδες τραυματίες, 10 προσαγωγές, παρέμβαση ιταλικής Προεδρίας
Ο άνδρας παρασύρθηκε ενώ έκανε σκι με φίλο του – Σώος ο δεύτερος, κρατήθηκε από δέντρο
Οι εξορκισμοί παραμένουν εξαιρετικά σπάνιοι
Απόσταση περίπου 1,6 χιλιομέτρων
Φέρεται να είχε κολλήσει ΣΜΝ από Ρωσίδες
Κάτοικοι κάνουν λόγο για κλίμα «σιωπής»
Emails που αναζωπυρώνουν τις φήμες για το παρελθόν τους
Στον απόηχο της έντονης αντίδρασης που προκάλεσε διαφημιστική καμπάνια της για την American Eagle
Έκρηξη σε οκταώροφο κτήριο στο Μπαντάρ Αμπάς και δεύτερο περιστατικό στην Αχβάζ με τέσσερις νεκρούς
Αποχαρακτηρισμένα αρχεία αποκαλύπτουν επαφές, δείπνα και φωτογραφίες μετά την αποφυλάκιση του χρηματιστή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.