- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ανθρωποκυνηγητό για τον δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ - Η έκκληση των αρχών στους πολίτες
Οι αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ δίνουν αμοιβή σε όποιον προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Άκαρπες οι έρευνες για τον δράστη - Έκκληση των αρχών στους πολίτες για πληροφορίες
Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ στις ΗΠΑ. Έπειτα από 24 και πλέον ώρες άκαρπων ερευνών, οι αρχές απηύθυναν χθες Πέμπτη έκκληση στους Αμερικανούς πολίτες να βοηθήσουν να βρεθεί ο δράστης της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ.
Αν και ακόμη η ταυτότητα και τα κίνητρα του ανθρώπου που σκότωσε τον Τσάρλι Κερκ δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη, η ομοσπονδιακή αστυνομία, το FBI, κάνει λόγο για «στοχευμένη» επίθεση. Χθες βράδυ ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης στη Γιούτα Σπένσερ Κοξ αναφέρθηκε στα πιο πρόσφατα στοιχεία της έρευνας — δεν υπάρχουν μείζονες πρόοδοι, ελλείψει σύλληψης. Διάφορα δεδομένα «ιατροδικαστικής» φύσης «τελούν υπό ανάλυση», είπε ο κ. Κοξ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Οι πολίτες έχουν δώσει 7.000 ενδείξεις στις αρχές
Προειδοποιώντας εναντίον της «παραπληροφόρησης», ταυτόχρονα έκανε έκκληση στο κοινό, που έχει ήδη δώσει 7.000 «ενδείξεις» σε ερευνητές. «Δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς τη βοήθεια του πληθυσμού», επέμεινε. «Θα συλλάβουμε αυτό το πρόσωπο», ορκίστηκε και υποσχέθηκε πως θα ζητηθεί να του επιβληθεί «η ποινή του θανάτου» όταν δικαστεί.
Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που επέρριψε την ευθύνη για τη δολοφονία στη «ριζοσπαστική αριστερά», κάλεσε χθες να υπάρξει «αντίδραση» αλλά χωρίς «βία». «Μαχόταν για τη μη βία. Αυτός είναι ο τρόπος που θα ήθελα να αντιδράσει ο κόσμος», είπε χθες ο Τραμπ. Ανακοίνωσε εξάλλου πως θα απονείμει στο θύμα, 31 ετών, το προεδρικό μετάλλιο της ελευθερίας μεταθανάτια. «Ο Τσάρλι έγινε μάρτυρας για την ελευθερία της έκφρασης», έκρινε ο Κάρσον Κέινς, φοιτητής πληροφορικής που συνάντησε το Γαλλικό Πρακτορείο στην πανεπιστημιούπολη μια ημέρα μετά τον φόνο.
Εντοπίστηκε το όπλο του δράστη της δολοφονίας του Κερκ
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως εντόπισε το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, πεταμένο σε περιοχή με βλάστηση. Πρόκειται για παλιό μοντέλο εισαγόμενου επαναληπτικού τουφεκιού Μάουζερ, του τύπου με κλείστρο, διαμετρήματος .30-06 (7,62 x 63 χιλιοστών). Βρήκε επίσης αποτύπωμα παπουτσιού και παλάμης. Φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη που έδωσε στη δημοσιότητα το FBI εικονίζουν ευκίνητο νεαρό, με σκουρόχρωμα ρούχα, γυαλιά ηλίου και καπελάκι.
Η αστυνομία έκανε γνωστό πως προσφέρει αμοιβή 100.000 δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία βοηθήσει την έρευνα. Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς, που χαρακτήρισε «αληθινό φίλο» τον Τσάρλι Κερκ, ακύρωσε τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 για να πάει να συναντήσει την οικογένεια του θύματος στη Γιούτα.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.