- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Να αγωνιστούμε για την ειρήνη ενάντια στην πολεμοχαρή Πολωνία
Αυτά στα οποία έχουμε χρέος να «σταθούμε» απέναντι
Η Πολωνία στο επίκεντρο: Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει με αφορμή τη διάχυση του πολέμου στην Ουκρανία στα εδάφη του ΝΑΤΟ
Για όποιον συμπολίτη έχει αληθινές ευαισθησίες και είναι με τον Άνθρωπο, τα πράγματα είναι καθαρά (όπως καθαρά είναι πάντα τα πράγματα για όποιον ανήκει στον προοδευτικό κόσμο της χώρας): οι Πολωνοί θα πρέπει να κάνουν μια μικρή υποχώρηση προκειμένου να γλιτώσουν ζωές αμάχων και ειδικότερα παιδιών. Πρέπει να μάθουν ποια είναι η έκταση που χρειάζεται η ηρωική Ρωσία και να την παραδώσουν. Δεν υπάρχει λόγος να χυθεί αίμα για μερικές χιλιάδες στρέμματα μιας χώρας που μόνο μικρή δεν τη λες. Και στο κάτω κάτω μιλάμε για εδάφη που ανήκαν στη Ρωσία (κυρίως μετά το σύμφωνο Ρίμπεντροπ – Μολότοφ), πράγμα που κάνει τις πολωνικές ξεροκεφαλιές εντελώς απαράδεκτες.
Στο κάτω κάτω τι θέλει η Ρωσία; Λίγο ζωτικό χώρο προκειμένου να μην αισθάνεται απειλούμενη από τις χώρες τις οποίες κατείχε ή στις οποίες είχε εισβάλει στο παρελθόν. Περίπου δηλαδή ό,τι χρειάζεται και η άλλη παρεξηγημένη δύναμη της εποχής μας, η Τουρκία, της οποίας τα δίκια πρέπει να υπερασπιστούμε, αν φυσικά θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι. Και μαζί να υπερασπιστούμε και τα δίκια του Κατάρ που, στο πλαίσιο της εθνικής του κυριαρχίας, έχει κάθε δικαίωμα να δίνει στέγη ή να χρηματοδοτεί όποιον τρομοκράτη θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
Ταυτοχρόνως, είναι απολύτως απαραίτητο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας εναντίον του Ισραήλ, που είναι η μοναδική μη ισλαμική και δημοκρατική χώρα της Μέσης Ανατολής και ταυτόχρονα η μοναδική χώρα που μοιάζει να προσπαθεί να εμποδίσει τα μεγαλεπήβολα νέο-οθωμανικά σχέδια της φίλης και γειτόνισσας Τουρκίας.
Έχουμε χρέος να σταθούμε απέναντι σε οτιδήποτε δυτικό και δημοκρατικό και στο πλευρό κάθε απολυταρχικού καθεστώτος ή τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο κοινός μας εχθρός είναι ο καπιταλισμός και ο νεοφιλελευθερισμός και μόνο ενωμένοι μπορούμε να ανατρέψουμε τους εκλεγμένους τυράννους της Δύσης, με τον ίδιο τρόπο που ο ηρωικός λαός του Νεπάλ ξεσηκώθηκε και ανέτρεψ… συγγνώμη, έκανα λάθος, ο λαός του Νεπάλ είναι αντιδραστικός και παρασυρμένος από ντόπια και ξένα συμφέροντα και στράφηκε εναντίον της φιλολαϊκής κομμουνιστικής κυβέρνησης των Ενωμένων Μαρξιστών-Λενινιστών.
Σε κάθε περίπτωση και για να συνοψίσω. Τα γεράκια της Πολωνίας πρέπει να βάλουν στην άκρη τους φιλοπόλεμους εγωισμούς τους στο όνομα της Ειρήνης, το ίδιο ακριβώς πρέπει να κάνουν και οι Ουκρανοί, ενώ οι Ισραηλινοί πρέπει να εξαφανιστούν εντελώς από το ποτάμι ως τη θάλασσα και να μην προκαλούν με την παρουσία τους τους Ισλαμιστές και την Τουρκία ή το Κατάρ. Κι εμείς πρέπει να αγωνιστούμε για όλα αυτά. Αν φυσικά είμαστε πραγματικά στο πλευρό του Ανθρώπου. Και μπράβο μας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Τηλεδιάσκεψη με 13 ηγέτες για ενεργειακή ασφάλεια, αποτροπή κλιμάκωσης και στήριξη στον Λίβανο
Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα
Ο ρόλος του στο παρασκήνιο της εξουσίας και η άνοδος μετά τη δολοφονία του πατέρα του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.