- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ «πιάστηκε» να λέει στον Τραμπ ότι δεν ήξερε πώς να απαντήσει για την τεχνητή νοημοσύνη
Σε δείπνο στον Λευκό Οίκο, ο ιδρυτής του Facebook φάνηκε αμήχανος σε ερώτηση για επενδύσεις 600 δισ. δολαρίων
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ακούστηκε σε «ανοιχτό μικρόφωνο» να παραδέχεται στον Ντόναλντ Τραμπ πως δεν ήξερε πώς να απαντήσει για την τεχνητή νοημοσύνη.
Ο επικεφαλής της Meta Μαρκ Ζάκερμπεργκ «πιάστηκε» σε ανοιχτό μικρόφωνο να παραδέχεται στον Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν ήξερε πώς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.
Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, σε επίσημο δείπνο στον Λευκό Οίκο με τη συμμετοχή κορυφαίων ηγετών της Σίλικον Βάλεϊ, όπως ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο Τιμ Κουκ και ο Μπιλ Γκέιτς.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Τραμπ ρώτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta πόσα σκοπεύει να επενδύσει τα επόμενα χρόνια. Ο Ζάκερμπεργκ απάντησε αρχικά διστακτικά: «Ω, Θεέ μου, μάλλον γύρω στα 600 δισεκατομμύρια έως το 2028, στις ΗΠΑ». Ο Τραμπ γέλασε σχολιάζοντας «είναι πολλά», με τον Ζάκερμπεργκ να απαντά αμήχανα: «Ναι, είναι… σημαντικό».
Αργότερα, όμως, ο ιδρυτής του Facebook ακούστηκε να λέει χαμηλόφωνα στον πρόεδρο: «Συγγνώμη, δεν ήμουν έτοιμος… δεν ήξερα ποιο νούμερο ήθελες να χρησιμοποιήσω».
Zuckerberg saying Meta intends to spend at least 600 billion in the US
— Acyn (@Acyn) September 5, 2025
Zuckerberg at the end caught on a hot mic pic.twitter.com/PZhG4slWa9
Το βίντεο έκανε τον γύρο των κοινωνικών δικτύων, με τον Ζάκερμπεργκ να δίνει διευκρινίσεις μέσω Threads. «Έχουμε ενημερώσει τον Πρόεδρο ότι σχεδιάζουμε να επενδύσουμε πάνω από 600 δισ. δολάρια έως το 2028 και ακόμη περισσότερα μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Δεν ήμουν σίγουρος ποιο νούμερο ζητούσε, οπότε ανέφερα το χαμηλότερο».
Η σχέση του Ζάκερμπεργκ με τον Τραμπ σίγουρα φαίνεται να έχει αλλάξει, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ μόλις πριν από ένα χρόνο περίπου να τον απειλεί ότι θα περάσει «το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή».
Η Meta είχε μάλιστα απαγορεύσει στον Τραμπ την πρόσβαση στις πλατφόρμες της μετά τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου του 2021, και ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης είχε αναφερθεί στο Facebook ως «εχθρό του λαού».
Αλλά τώρα, κάθονται δίπλα-δίπλα σε δείπνο στον Λευκό Οίκο, με τον Ζάκερμπεργκ να έχει δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια για την ορκωμοσία του.
(Με πληροφορίες Ladbible)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Ανάληψη ευθύνης με βίντεο-ντοκουμέντο από την Ashab Al Yamim - «Κύμα αντισημιτισμού» καταγγέλλει το Τελ Αβίβ
Συνελήφθη ο δράστης - Ερευνώνται καταγγελίες για αντι-ισλαμικά συνθήματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απορρίπτει το ενδεχόμενο άμεσης ειρήνης με την Τεχεράνη
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.