- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Νέα κρίση στην ΝΑ Ασία: F-16 της Ταϊλάνδης έπληξε στόχους στην Καμπότζη
Προς εμπόλεμη σύρραξη οι δύο χώρες λόγω διασυνοριακών διαφορών
Η Ταϊλάνδη ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων στην Καμπότζη - Τουλάχιστον 12 νεκροί
Μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Ταϊλάνδης βομβάρδισε στόχους στην Καμπότζη, όπως δήλωσαν και οι δύο πλευρές, καθώς εβδομάδες εντάσεων γύρω από συνοριακή διαμάχη κλιμακώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων, οι 11 από τους οποίους ήταν άμαχοι.
Από τα έξι μαχητικά F-16 που ετοίμασε η Ταϊλάνδη προκειμένου να αναπτυχθούν στη διαφιλονικούμενη συνοριακή περιοχή, ένα έπληξε την Καμπότζη και κατέστρεψε στρατιωτικό στόχο, ανέφερε ο ταϊλανδικός στρατός. Οι δύο χώρες κατηγόρησαν η μία την άλλη ότι ξεκίνησε τη σύγκρουση νωρίς σήμερα το πρωί.
Cambodian forces launch attacks on Thai border areas, causing civilian casualties
— Thenationthailand (@Thenationth) July 24, 2025
.
Cambodian forces have reportedly intensified their assault on the border regions of Surin and Sisaket provinces in Thailand, using BM-21 Grad 122mm multiple rocket launchers.
.
According to… pic.twitter.com/RoGRo4FMdZ
«Κάναμε χρήση αεροπορικής ισχύος εναντίον στρατιωτικών στόχων όπως είχε σχεδιαστεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ταϊλανδικού στρατού Ρίτσα Σουκσουουάνον. Η Ταϊλάνδη έκλεισε επίσης τα σύνορα με την Καμπότζη.
Το υπουργείο Άμυνας της Καμπότζης δήλωσε πως τα μαχητικά έριξαν δύο βόμβες σε έναν δρόμο, και πως καταδικάζει σθεναρά την απερίσκεπτη και στυγνή στρατιωτική επίθεση του Βασιλείου της Ταϊλάνδης εναντίον της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Καμπότζης. Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν αφότου η Ταϊλάνδη ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Καμπότζη αργά χθες Τετάρτη και δήλωσε ότι θα απελάσει τον πρεσβευτή της Καμπότζης στην Μπανγκόκ, αφότου και δεύτερος Ταϊλανδός στρατιώτης μέσα σε μία εβδομάδα έχασε το πόδι του σε ένα ναρκοπέδιο που σύμφωνα με την Μπανγκόκ δημιουργήθηκε πρόσφατα στη διαφιλονικούμενη περιοχή.
Cambodia fired BM-21 multiple-barrel rockets at Thailand.🇹🇭 #Thailand #Cambodia pic.twitter.com/DQpmLh17db
— Sachin ( Modi Ka Parivar ) (@SM_8009) July 24, 2025
Ο υπουργός Υγείας της Ταϊλάνδης δήλωσε πως 11 άμαχοι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό του πυροβολικού των καμποτζιανών δυνάμεων, ενώ 24 άμαχοι και επτά μέλη του στρατιωτικού προσωπικού τραυματίστηκαν. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανακοίνωση για απώλειες στην Καμπότζη.
«Ο Στρατός της Ταϊλάνδης καταγγέλλει την Καμπότζη για χρήση όπλων προκειμένου να επιτεθεί σε αμάχους στην Ταϊλάνδη. Η Ταϊλάνδη είναι έτοιμη να προστατεύσει την κυριαρχία και τον λαό μας από απάνθρωπη δράση», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο στρατός της χώρας.
Cambodia is now officially attacking Thailand 🇰🇭⚔️🇹🇭
— Dmitry K (@WWNHost) July 24, 2025
Thai news are reporting rockets being launched at gas stations.
(All the ladyboys are heading for the planes & seeking asylum abroad) pic.twitter.com/f7b4my0D4T
Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Ανουάρ Ιμπραχίμ, που ασκεί την προεδρία της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) της οποίας είναι μέλη η Ταϊλάνδη και η Καμπότζη, κάλεσε σε ηρεμία και είπε ότι θα μιλήσει με τους ηγέτες των δύο χωρών προκειμένου να επιλύσουν ειρηνικά τη διαφορά τους.
Η Κίνα εξέφρασε επίσης ανησυχία για τις συγκρούσεις και είπε ότι είναι πρόθυμη να παίξει ρόλο για αποκλιμάκωση.
Heavy artillery and grad shelling on the border between Cambodia and Thailand.
— ayden (@squatsons) July 24, 2025
This comes hours after Thailand cut all diplomatic relations with Cambodia. pic.twitter.com/J4AH1G9tUx
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Τελ-Αβίβ και Άγκυρας
Η προσωρινή πρόεδρος Ροντρίγκεζ προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια των ΗΠΑ
Αιφνιδίασε τους πελάτες στο Ρέντμπεργκ στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή μετά την άνοδό του στον θρόνο
Αφορμή για τις διαδηλώσεις ήταν η έξωση της 87χρονης Μαρικάρμεν από το διαμέρισμά της
Ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών
Μόνο η διπλωματία μπορεί να οδηγήσει σε μια διευθέτηση της κρίσης, τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα δύο ζώα θα περάσουν τα επόμενα δέκα χρόνια σε έναν ζωολογικό κήπο στην Ατλάντα
Eκατοντάδες διαδηλωτές καταγγέλλουν την έξωση της 87χρονης
Η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση «μείζον περιστατικό»
«Αυτό που είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα ηθικό», δήλωσε ο ποντίφικας από τη Λούρδη
H ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού μπροστά σε άδεια έδρανα εν όψει των εκλογών στο Ισραήλ
Στο πλευρό της 87χρονης γυναίκας διαδηλωτές
Πόσα μπορεί κανείς άραγε να περιμένει από έναν οργανισμό χωρίς καμία ουσιαστική ισχύ στην εποχή της πολυκρίσης;
Τα μυστικά της επιτυχίας και τη φιλοσοφία της ζωής του μοιράστηκε ο χολιγουντιανός σταρ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της «ανεξαρτήτως συνθηκών»
«Θα μπορούσατε να είστε εσείς η επόμενη Μαρικάρμεν», έγραφαν τα πανό
Οι διαδηλωτές ζητούν τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν και οι συναυλίες του Βρετανού Εντ Σίραν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.