- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Στροφή 180 μοιρών από τον Τραμπ: Δεν παίρνω το μέρος κανενός στον πόλεμο της Ουκρανίας
Την επιθυμία του να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος
Στροφή 180 μοιρών από τον Τραμπ: Δεν παίρνω το μέρος κανενός στον πόλεμο της Ουκρανίας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ο Ουκρανός ομόλογός του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δεν θα πρέπει να βάλει στο στόχαστρο τη Μόσχα και ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πρέπει να συμφωνήσει σε μια εκεχειρία πριν λήξει η διορία των 50 ημερών, διαφορετικά θα υποστεί κυρώσεις.
Το σχόλια αυτά έγιναν αφού η εφημερίδα Financial Times έγραψε ότι ο Τραμπ ενθάρρυνε κατ’ ιδίαν την Ουκρανία να εντείνει τα πλήγματα σε μεγάλο βάθος στο ρωσικό έδαφος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αμερικανός πρόεδρος ρώτησε τον Ζελένσκι αν θα μπορούσε να πλήξει τη Μόσχα, εφόσον οι ΗΠΑ του παρείχαν οπλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς.
«Όχι, δεν θα έπρεπε να πλήξει τη Μόσχα» απάντησε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν αν ο Ζελένσκι πρέπει να επιτεθεί στη ρωσική πρωτεύουσα.
Όταν ρωτήθηκε αν πλέον έχει ταχθεί στο πλευρό της Ουκρανίας, ο Τραμπ είπε: «Δεν είμαι στο πλευρό κανενός», για να προσθέσει αμέσως ότι είναι «στο πλευρό της ανθρωπότητας» επειδή «θέλει να σταματήσουν οι σκοτωμοί».
Ο Τραμπ υπερασπίστηκε τη διορία των 50 ημερών που έδωσε στη Ρωσία προκειμένου να συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός και να αποφύγει τους δασμούς και τις κυρώσεις στις χώρες που αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο. «Δεν νομίζω ότι 50 ημέρες είναι πολύ μεγάλο διάστημα και θα μπορούσε να συμβεί νωρίτερα», είπε. Δεν διευκρίνισε ωστόσο εάν σχεδιάζονται συνομιλίες σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία.
«Στο τέλος των 50 ημερών, εάν δεν έχουμε συμφωνία, τα πράγματα θα γίνουν πολύ άσχημα», προειδοποίησε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το 17,5% των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να απεργήσει
«Αν έμαθα ένα πράγμα από τον Βίτο, είναι να μην αφήνεις ποτέ την ηλικία σου να σε περιορίζει»
Νέα προειδοποίηση από τον επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας
Το περιστατικό λίγους μήνες πριν με «πρωταγωνιστή» τον ίδιο γιατρό
«Πονοκέφαλος» για εταιρίες όπως Meta, Google, Microsoft και Amazon
Η εκλογική παράδοση δεν αρκεί όταν πονάει η τσέπη των πολιτών
Για «πολιτική καταστροφή», έκανε λόγο ο κυβερνήτης της Φλόριντα
«Όλοι γνωρίζουν γιατί χάσαμε» - Πληθαίνουν τα ερωτήματα για το πολιτικό μέλλον του Αμερικανού προέδρου
Τα όπλα που έχει στα χέρια του
Πού κρίθηκε η Γερουσία, η ψήφος αποδοκιμασίας και τι αλλάζει στο Κογκρέσο
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Απαρχαιωμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, επανειλημμένες διαρροές και υψηλά επίπεδα αμίαντου
Πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 δολάρια
Τι μπορούν να κάνουν οι Δημοκρατικοί
Οι επενδυτές προσδοκούν λιγότερες πολιτικές ανατροπές, αλλά βλέπουν αυστηρότερο έλεγχο στην τεχνητή νοημοσύνη
Ο Πάπας έχει ήδη παραθέσει στίχους του σε πρόλογο βιβλίου
Ο 67χρονος άνδρας αρνήθηκε αρχικά να παραδώσει τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.