- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ένας απατεώνας έστελνε μηνύματα σε υπουργούς και αξιωματούχους υποδυόμενος τον Μάρκο Ρούμπιο
Το περιεχόμενο των μηνυμάτων παραμένει αδιευκρίνιστο
Ένας απατεώνας έστελνε μηνύματα σε υπουργούς και αξιωματούχους υποδυόμενος τον Μάρκο Ρούμπιο
Ένας απατεώνας που υποδυόταν τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο έστειλε μηνύματα, τα οποία έφτιαξε με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, σε ομολόγους του άλλων χωρών, καθώς και σε υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.
Ένα διπλωματικό τηλεγράφημα που εστάλη από το γραφείο του Ρούμπιο αναφέρει ότι ένα μη κατονομαζόμενο πρόσωπο επιχείρησε προφανώς να χειραγωγήσεις αξιωματούχους «με σκοπό να αποκτήσεις πρόσβαση σε πληροφορίες και σε (προσωπικούς) λογαριασμούς τους».
Το άτομο αυτό επικοινώνησε με τουλάχιστον τρεις ξένους υπουργούς, έναν Αμερικανό κυβερνήτη και έναν αιρετό στο Κογκρέσο, με SMS που έστειλε μέσω κινητού τηλεφώνου ή με την εφαρμογή κρυπογραφημένων μηνυμάτων Signal, σύμφωνα πάντα με αυτό το τηλεγράφημα που φέρει ημερομηνία 3 Ιουλίου.
Στα μέσα Ιουνίου ο απατεώνας δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Signal χρησιμοποιώντας ως όνομα χρήστη το "Marco.Rubio@state.gov". Έστειλε ηχητικά μηνύματα σε τουλάχιστον δύο από το πρόσωπα που έβαλε στο στόχαστρο.
Το περιεχόμενο των μηνυμάτων παραμένει αδιευκρίνιστο. Σύμφωνα με το έγγραφο, κλάπηκε η ταυτότητα και άλλων εργαζομένων στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μέσω αποστολής πλαστών email.
Το υπουργείο διαβεβαίωσε την εφημερίδα ότι θα ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα προστασίας ώστε «αυτό να μην επαναληφθεί στο μέλλον».
Το FBI από την πλευρά του υπενθύμισε ότι από τον Απρίλιο «κακόβουλοι παράγοντες» υφαρπάζουν την ταυτότητα υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών των ΗΠΑ και βάζουν στο στόχαστρο τις επαφές τους, κυρίως πρώην ή νυν ομοσπονδιακούς πράκτορες. Τα άτομα αυτά στέλνουν SMS ή ηχητικά μηνύματα που φτιάχνουν με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης (τεχνικές που αποκαλούνται αντίστοιχα smishing και vishing) με στόχο να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικούς λογαριασμούς. Τον Μάιο, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε ότι κάποιοι χάκαραν το τηλέφωνο της Σούζι Γουάιλς, της προσωπάρχισσας του Λευκού Οίκου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, γερουσιαστές, κυβερνήτες και επιχειρηματίες έλαβαν μηνύματα και τηλεφωνήματα από ένα άτομο που υποδυόταν τη Σούζι Γουάιλς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.