- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μια άγνωστη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις δεκάδες εστίες πυρκαγιών στην Τουρκία
Δυο νεκροί ο μέχρι ώρας απολογισμός
Τουρκία: Δύο οι νεκροί από τις πυρκαγιές - Μια άγνωστη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για "δεκάδες εμπρησμούς"
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές που μαίνονται για έβδομη ημέρα σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας ενώ μια σχεδόν άγνωστη οργάνωση που ισχυρίζεται ότι διατηρεί δεσμούς με το PKK ανέλαβε την ευθύνη για δεκάδες εμπρησμούς.
Το πρώτο θύμα ήταν ένας 81χρονος κατάκοιτος άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μόνος του στο σπίτι του όταν το τύλιξαν οι φλόγες. Λίγο αργότερα, ένας χειριστής εκσκαφέα, ο Ιμπραήμ Ντεμίρ, σκοτώθηκε ενώ συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή Εντεμίζ της Τουρκίας μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.
Μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Παιδιά της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για «δεκάδες πυρκαγιές σε έξι τουρκικές πόλεις», σύμφωνα με μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.
Η οργάνωση αυτή δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή. Υποστηρίζει ότι συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) που θεωρείται «τρομοκρατική οργάνωση» από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Το PKK, που τον Μάιο ανακοίνωσε ότι τερματίζει τον 40χρονο ανταρτοπόλεμο και θα αυτοδιαλυθεί, δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.
Οι πυροσβέστες, με τη συνδρομή ελικοπτέρων και αεροπλάνων, εξακολουθούν να μάχονται με τις φλόγες σε ορεινές περιοχές γύρω από τη Σμύρνη. Οι αρχές έκλεισαν ορισμένους δρόμους γύρω από το θέρετρο του Τσεσμέ.
Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια είπε ότι από τις πυρκαγιές έχουν καταστραφεί περίπου 200 σπίτια και στους ένοικούς τους οι αρχές προσέφεραν εναλλακτικά καταλύματα.
Σύμφωνα με το Anadolu, πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα και στην Αττάλεια και σε δασικές εκτάσεις κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο πολλά από αυτά τα μέτωπα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχέδιο της Κομισιόν για την ανάσχεση της οικονομικής ισχύος της Κίνας
Ο πόλεμος στην Ουκρανία μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που αγαπά την Ελλάδα
Εξαγγελία-μαμούθ ύψους 1,3 τρισ. δολαρίων εν μέσω οικονομικής πίεσης λόγω Ιράν
Γιατί ο τραγουδιστής τις τελευταίες ώρες δέχεται άγρια κριτική για το σχέδιο που φιγουράρει πάνω σε εισιτήρια συναυλιών του
Ο πρώτος Έξαρχος μετά από 300 χρόνια, που έμεινε στο Κίεβο από την πρώτη μέρα του πολέμου, μιλάει στην Athens Voice
Ο φωτορεπόρτερ που πηγαίνει εκεί όπου μόλις έπεσε ο πύραυλος μιλάει στην Athens Voice
Μια χώρα που μαθαίνει να ζει ανάμεσα στον πόλεμο, την εξάντληση και την επιμονή να συνεχίσει
Την αποκαλούσε σε συνομιλίες με άλλους άνδρες - πελάτες «νεκρό κρέας»
Τι γίνεται όταν το ακροατήριο δεν ακούει να μιλάνε τη γλώσσα του;
Eνώ η σύγκρουση έχει πλέον μπει στον έβδομο μήνα
Παραμένουν στη φυλακή των ΗΠΑ
Όσα δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.