- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μια άγνωστη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις δεκάδες εστίες πυρκαγιών στην Τουρκία
Δυο νεκροί ο μέχρι ώρας απολογισμός
Τουρκία: Δύο οι νεκροί από τις πυρκαγιές - Μια άγνωστη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για "δεκάδες εμπρησμούς"
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές που μαίνονται για έβδομη ημέρα σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας ενώ μια σχεδόν άγνωστη οργάνωση που ισχυρίζεται ότι διατηρεί δεσμούς με το PKK ανέλαβε την ευθύνη για δεκάδες εμπρησμούς.
Το πρώτο θύμα ήταν ένας 81χρονος κατάκοιτος άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μόνος του στο σπίτι του όταν το τύλιξαν οι φλόγες. Λίγο αργότερα, ένας χειριστής εκσκαφέα, ο Ιμπραήμ Ντεμίρ, σκοτώθηκε ενώ συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή Εντεμίζ της Τουρκίας μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.
Μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Παιδιά της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για «δεκάδες πυρκαγιές σε έξι τουρκικές πόλεις», σύμφωνα με μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.
Η οργάνωση αυτή δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή. Υποστηρίζει ότι συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) που θεωρείται «τρομοκρατική οργάνωση» από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Το PKK, που τον Μάιο ανακοίνωσε ότι τερματίζει τον 40χρονο ανταρτοπόλεμο και θα αυτοδιαλυθεί, δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.
Οι πυροσβέστες, με τη συνδρομή ελικοπτέρων και αεροπλάνων, εξακολουθούν να μάχονται με τις φλόγες σε ορεινές περιοχές γύρω από τη Σμύρνη. Οι αρχές έκλεισαν ορισμένους δρόμους γύρω από το θέρετρο του Τσεσμέ.
Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια είπε ότι από τις πυρκαγιές έχουν καταστραφεί περίπου 200 σπίτια και στους ένοικούς τους οι αρχές προσέφεραν εναλλακτικά καταλύματα.
Σύμφωνα με το Anadolu, πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα και στην Αττάλεια και σε δασικές εκτάσεις κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο πολλά από αυτά τα μέτωπα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας
Συνδέθηκε με τα περιστατικά τον Ιανουάριο στη Μινεάπολη
Πιθανή επιστροφή του φαινομένου το καλοκαίρι, με ενισχυμένο σενάριο και παγκόσμιες επιπτώσεις
Σύλληψη μετά από ένταλμα Ελλάδας - Έφεση προαναγγέλλει η υπεράσπιση
Ισραηλινά πλήγματα στη Basij στην Τεχεράνη, με νεκρό τον διοικητή και ανώτατα στελέχη
Λειτουργούσε ως γέφυρα ανάμεσα στα πιο σκληροπυρηνικά στρατιωτικά στελέχη και τις πιο μετριοπαθείς πολιτικές φατρίες
Γιατί η διαφυγή με αυτοκίνητο μπορεί να αποβεί θανατηφόρα - Πώς αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσης
Χρειάστηκαν 21 χρόνια από το άνοιγμα του εστιατορίου
Ο Τραμπ κατηγορεί συμμάχους για έλλειψη στήριξης και θέτει θέμα επανεξέτασης συμμετοχής
Βετεράνος των ειδικών δυνάμεων και της CIA - Η σύζυγός του σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας
Ρήγμα με συμμάχους για το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ
Η κατάσταση έχει οδηγήσει σε ακραίες λύσεις
Ο Μακρόν απορρίπτει στρατιωτική εμπλοκή στα Στενά Ορμούζ – Θέτει όρο την παύση εχθροπραξιών
Η ΕΕ χρηματοδοτεί τις επισκευές, με το Κίεβο υποχωρεί εν μέσω πιέσεων Ουγγαρίας και Σλοβακίας
Απορρίπτει την πρόταση ντε Βέβερ και προειδοποιεί για κινδύνους επιστροφής σε «κανονικότητα»
Νωρίτερα, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξόντωσε τον επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας Αλί Λαριτζανί
Ο πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατίας αμφισβητεί τον πόλεμο, καταγγέλλοντας απουσία απειλής
Συνολικά ζητά 20 εκατ. δολάρια
«Μια συμμορία κακοποιών κυβερνάει το Ιράν», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Η μυστική «βιομηχανία» χρήματος, οι διαδρομές του λαθρεμπορίου και οι υπόγειες συμμαχίες που αποκαλύπτουν τον ρόλο της Τεχεράνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.