- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Paramount αποζημίωσε με $16 εκατ. τον Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση παραποιημένης συνέντευξης της Χάρις στο CBS
Νέα δικαστική νίκη του Αμερικανού προέδρου απέναντι σε Media
Η Paramount αποζημίωσε με $16 εκατ. τον Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση παραποιημένης συνέντευξης της Χάρις στο CBS - Νέα δικαστική νίκη του Αμερικανού προέδρου απέναντι σε Media
Ο αμερικανικός κολοσσός Paramount, ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού δικτύου CBS, κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον Ντόναλντ Τραμπ, βάζοντας τέλος στη νομική διαμάχη που είχε ξεκινήσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ με αφορμή συνέντευξη που προβλήθηκε τον Οκτώβριο στην εκπομπή 60 Minutes. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Paramount θα καταβάλει το ποσό των 16 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα διατεθεί αποκλειστικά για τη μελλοντική προεδρική βιβλιοθήκη του Τραμπ, χωρίς κανένα μέρος να καταλήγει «άμεσα ή έμμεσα» στον ίδιο. Η εταιρεία διευκρίνισε ότι δεν συνοδεύεται από δήλωση συγγνώμης ή μεταμέλειας.
Η αγωγή είχε κατατεθεί αρχικά τον Οκτώβριο του 2023, με τον Ντόναλντ Τραμπ να ζητά 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις, κατηγορώντας το CBS για παραπλανητικό μοντάζ στη συνέντευξη της τότε αντιπροέδρου και υποψήφιας προέδρου Καμάλα Χάρις. Σύμφωνα με την καταγγελία, το δίκτυο φέρεται να πρόβαλε δύο διαφορετικές εκδοχές της ίδιας συνέντευξης σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ–Χαμάς, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι η Χάρις απάντησε με ασάφεια ή αντιφάσεις. Ο Τραμπ, σε τροποποιημένη αγωγή τον Φεβρουάριο, αύξησε το ποσό που διεκδικούσε στα 20 δισ. δολάρια.
Η απάντηση του CBS στον Τραμπ και η δικαστική οδός
Το CBS είχε χαρακτηρίσει την αγωγή «εντελώς αβάσιμη» και είχε ζητήσει την απόρριψή της από το δικαστήριο, ωστόσο η υπόθεση οδηγήθηκε τελικά σε διαμεσολάβηση τον Απρίλιο. Η πλευρά Τραμπ υποστήριζε ότι η επίμαχη επεξεργασία της συνέντευξης παραβίαζε τον Τεξανικό Νόμο περί Παραπλανητικών Εμπορικών Πρακτικών, που απαγορεύει παραπλανητικές ή ψευδείς ενέργειες στο πλαίσιο συναλλαγών.
Στο πλαίσιο του συμβιβασμού, η Paramount συμφώνησε επίσης ότι η εκπομπή 60 Minutes θα δημοσιεύει τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα των συνεντεύξεων με υποψηφίους για την προεδρία των ΗΠΑ, μετά την προβολή τους, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνονται οι απαραίτητες περικοπές για λόγους νομικούς ή εθνικής ασφάλειας.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο έντονων κινήσεων από τον Τραμπ κατά μεγάλων μέσων ενημέρωσης. Τον τελευταίο χρόνο, το ABC News (ιδιοκτησίας Walt Disney) είχε επίσης καταλήξει σε συμβιβασμό μαζί του, προσφέροντας 15 εκατ. δολάρια στη βιβλιοθήκη του και ζητώντας δημόσια συγγνώμη για δηλώσεις του δημοσιογράφου Τζορτζ Στεφανόπουλος σχετικά με υπόθεση βιασμού. Αντίστοιχα, η Meta (μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram) συμφώνησε να καταβάλει περίπου 25 εκατ. δολάρια σε αγωγή του Τραμπ για τον αποκλεισμό των λογαριασμών του μετά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει επανειλημμένα καταγγείλει τα ΜΜΕ για «ψευδείς ειδήσεις» και προκατειλημμένη κάλυψη, έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τις νομικές ενέργειες κατά δημοσιογραφικών οργανισμών που, όπως λέει, παραποιούν την πραγματικότητα ή δρουν σε βάρος του. Ο συμβιβασμός με την Paramount σημειώνεται λίγο πριν από την προγραμματισμένη συγχώνευση της εταιρείας με την Skydance Media, ύψους 8,4 δισ. δολαρίων, η οποία τελεί υπό την έγκριση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα μέτρα προφύλαξης για τους εργαζόμενους και οι θερμοκρασίες - ρεκόρ
Οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο στο τέλος της εβδομάδας
Η Λία Στιούαρτ επέζησε μετά από σοβαρά τραύματα και συνεχίζει τη νοσηλεία της σε ΜΕΘ στο Σίδνεϊ
Οι δραματικές εικόνες που κατέγραψε η κάμερα
Εξήγησε πώς πήγε να τον εκβιάσει ο Επστάιν
Είναι νεκρή η 84χρονη Νάνσι;
Πολίτες αναζητούν δροσιά σε ποτάμια και κανάλια αψηφώντας τους κινδύνους
Το τρομακτικό βίντεο που καταγράφεται η σύγκρουση
Έχει έρθει πλέον η ώρα των διαπραγματεύσεων, με μεσολάβηση του Πακιστάν και του Κατάρ
Πίσω από τα καραγκιοζιλίκια του Ντόναλντ Τραμπ υπάρχουν και πραγματικότητες που δεν προκαλούν καθόλου γέλιο
Πόλεμοι, κλιματικά σοκ και αναγκαστικοί εκτοπισμοί επηρεάζουν την εκπαίδευση παιδιών και εφήβων
Ποια είναι τα βασικά του σημεία
Κάνει λόγο για «πολιτικό θέατρο»
Οι αρχές ερευνούν τη μακάβρια συλλογή λειψάνων που βρέθηκε στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του
«Ήμουν απλώς έξω για μια βόλτα με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο», δικαιολογήθηκε
Μαρτυρίες ότι έστειλε φωτογραφίες σε συμμαθητές της μετά τους φόνους
Παρουσιαζόταν υπεύθυνος για τον λιμό της Βεγγάλης το 1943
Έπασχε από ανίατη ασθένεια
Ο άλλοτε παρουσιαστής του Fox News έχει έρθει σε ρήξη με τον Τραμπ
Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.