- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ ζητά από το CNN να απολύσει δημοσιογράφο λόγω Ιράν: «Πρέπει να την πετάξετε έξω σαν σκυλί»
Mε αφορμή ρεπορτάζ που αναφερόταν στις πυραυλικές επιθέσεις
Ο Τραμπ ζητά από το CNN να απολύσει δημοσιογράφο για το Ιράν
Ο Nτόναλντ Τραμπ επιτέθηκε ξανά στα μέσα ενημέρωσης που δημοσίευσαν πράγματα που δεν του άρεσαν — και τώρα έβαλε στο στόχαστρο μια δημοσιογράφο του CNN, την οποία, όπως είπε, πρέπει να απολύσει το κανάλι και να την «πετάξει έξω σαν σκυλί».
Την Τρίτη, το CNN ήταν το πρώτο που ανέφερε ότι οι στρατιωτικές επιθέσεις του Τραμπ σε τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν το Σαββατοκύριακο «δεν κατέστρεψαν τα βασικά στοιχεία του πυρηνικού προγράμματος της χώρας και πιθανότατα το καθυστέρησαν μόνο κατά μερικούς μήνες», επικαλούμενο «μια πρώιμη εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών» που εκπόνησε η Υπηρεσία Αμυντικών Πληροφοριών του Πενταγώνου. Άλλα μέσα ενημέρωσης, όπως η New York Times, η Associated Press και το ABC News, επανέλαβαν την αναφορά του δικτύου.
Την Τετάρτη, ο Τραμπ εξαπέλυσε μια νέα επίθεση εναντίον της ανταποκρίτριας εθνικής ασφάλειας του CNN, Νατάσα Μπερτράντ, μιας από τις δημοσιογράφους που κάλυψαν την είδηση.
«Η Νατάσα Μπερτράντ πρέπει να απολυθεί από το CNN! Την παρακολούθησα για τρεις ημέρες να παρουσιάζει ψευδείς ειδήσεις. Πρέπει να τιμωρηθεί ΑΜΕΣΑ και στη συνέχεια να απολυθεί «σαν σκυλί», έγραψε ο πρόεδρος στο Truth Social, την πλατφόρμα που διαχειρίζεται η Trump Media & Technology Group.
Σε δήλωση σχετικά με την επίθεση του Τραμπ, το CNN ανέφερε: «Στηρίζουμε 100% τη δημοσιογραφία της Νατάσα Μπερτράντ και συγκεκριμένα την κάλυψη της ίδιας και των συναδέλφων της σχετικά με την αρχική εκτίμηση των μυστικών υπηρεσιών για την επίθεση των ΗΠΑ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Το CNN ανέφερε σαφώς ότι επρόκειτο για αρχικά ευρήματα που θα μπορούσαν να αλλάξουν με την προσθήκη νέων πληροφοριών. Έχουμε καλύψει εκτενώς τον βαθύ σκεπτικισμό του ίδιου του Προέδρου Τραμπ σχετικά με το θέμα. Ωστόσο, δεν θεωρούμε λογικό να επικρίνουμε τους δημοσιογράφους του CNN για την ακριβή αναφορά της ύπαρξης της αξιολόγησης και τον ακριβή χαρακτηρισμό των ευρημάτων της, τα οποία είναι δημόσιου ενδιαφέροντος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τα 71α γενέθλια του ηθοποιού
Σφοδρές αντιδράσεις από τους επικριτές του
«Θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί» - Η συνέντευξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Η προστασία της Aramco από τις ελληνικές συστοιχίες και οι στόχοι της Αθήνας
Ο σπουδαίος Κύπριος σεφ είχε βραβευτεί με αστέρι Michelin - Το «αντίο» του Νίκου Αλιάγα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην επίθεση που έγινε το 1941 και έβαλε τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Συνελήφθη την ίδια ημέρα που ανακηρύχθηκε υποψήφιος για την προεδρία του CHP με 15,5 εκατομμύρια ψήφους
Ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Έλι Κοέν ενημέρωσε λίγο αργότερα πως «δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις»
«Περιμένουμε βοήθεια από την Ιαπωνία σε αντίθεση με το NATO»
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο συναγερμός έληξε
Τι κρύβει η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
Πέντε ευρωπαϊκές χώρες και η Ιαπωνία καταδικάζουν τις ιρανικές επιθέσεις
Προειδοποιούν για άλμα στις τιμές των καυσίμων - Kαλούν τους επιβάτες να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους
Σοκ on air για τον ρεπόρτερ που γλιτώνει από θαύμα
Θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε βασικά είδη
«Ο κόσμος και οι αχάριστοι Ευρωπαίοι πρέπει να ευχαριστούν τον Τραμπ», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Νέοι τριγμοί στο ΝΑΤΟ
Η μείωση των ποσοστών γεννήσεων ανησυχεί τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.