- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν τις ΗΠΑ με «αντίποινα που θα τους κάνουν να μετανιώσουν»
Καμία απειλή για τον πληθυσμό από τις κατεστραμμένες πυρηνικές εγκαταστάσεις
Οι αμερικανικές επιθέσεις σε τρεις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις δεν προκάλεσαν θύματα
Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν απείλησαν σήμερα τις ΗΠΑ με «αντίποινα που θα τους κάνουν να μετανιώσουν» μετά τις αμερικανικές επιδρομές εναντίον τριών μεγάλων πυρηνικών εγκαταστάσεων.
Το Ιράν «θα χρησιμοποιήσει επιλογές πέρα από τη σφαίρα της κατανόησης (...) του στρατοπέδου του επιτιθέμενου και οι επιτιθέμενοι κατά αυτής της γης πρέπει να περιμένουν αντίποινα που θα τους κάνουν να μετανιώσουν», τόνισαν οι Φρουροί σε ανακοίνωσή τους που μεταδόθηκε στην κρατική τηλεόραση.
Δεσμεύτηκαν επίσης να συνεχίσουν να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.
Ιράν: Ο πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν καταδικάζει την «επιθετικότητα» των ΗΠΑ
Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν καταδίκασε σήμερα την «επιθετικότητα» των ΗΠΑ μετά τον αμερικανικό βομβαρδισμό κατά ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι βρίσκεται «πίσω» από τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στο Ιράν, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
«Αυτή η επιθετικότητα έδειξε ότι η Αμερική είναι ο κύριος παράγοντας πίσω από τις εχθρικές ενέργειες του σιωνιστικού καθεστώτος κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», είπε, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ επενέβησαν αφού διαπίστωσαν την «προφανή ανικανότητα» του Ισραήλ.
Δεν υπάρχουν θύματα από τους βομβαρδισμούς
Οι αμερικανικές επιθέσεις σε τρεις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις δεν προκάλεσαν θύματα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου, Πιρ Χοσεΐν Κολιβάντ.
«Ευτυχώς, δεν υπήρξαν μάρτυρες κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών γεγονότων της αμερικανικής επιθετικότητας εναντίον ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων», δήλωσε, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
Καμία απειλή για τον πληθυσμό από τις κατεστραμμένες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Καθησυχαστικός σχετικά με το ενδεχόμενο οι κατεστραμμένες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν να συνιστούν απειλή για τον πληθυσμό, εμφανίστηκε ο διάσημος πυρηνικός επιστήμονας Γκέοργκ Σταϊνχάουζερ, καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Βιέννης.
«Ακόμη και αν οι φυγοκεντρητές λειτουργούσαν και ήταν φορτωμένοι με ουράνιο την στιγμή της επίθεσης, δεν θα ήταν μεγάλη η ποσότητα και το ουράνιο είναι σχεδόν μη-ραδιενεργό λόγω της μακράς ημιζωής του», δήλωσε ο κ. Σταϊνχάουζερ στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, ενώ σχετικά με τις εγκαταστάσεις στο Φορντό του Ιράν, ανέφερε ότι «μια απελευθέρωση ουρανίου από αυτές τις εγκαταστάσεις θα είχε ως αποτέλεσμα τοπική μόλυνση με το βαρύ μέταλλο ουράνιο, αλλά δεν μπορεί κανείς να φανταστεί ότι θα μπορούσε να προκληθεί ραδιενεργό σύννεφο όπως αυτό του Τσερνόμπιλ ή της Φουκουσίμα».
Ο ίδιος επιστήμονας εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι «εφόσον επλήγησαν όχι μόνο οι εγκαταστάσεις εμπλουτισμού, αλλά και τα εργοστάσια φυγοκέντρησης, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχει πιθανότατα ερειπωθεί και η ανασυγκρότησή του θα ήταν θέμα ετών, αν όχι δεκαετιών».
Δεν είναι σαφείς οι ζημιές στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
«Η προκαταρκτική εκτίμηση των ζημιών (PDA) είναι ακόμη σε εξέλιξη και είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσω τι υπάρχει ή τι δεν υπάρχει», δήλωσε ο στρατηγός Νταν Κέιν στους δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο. Αρνήθηκε να σχολιάσει συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν ληφθεί για την προστασία των αμερικανικών στρατευμάτων που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή από πιθανές αντιποίνες του Ιράν. «Οι ενωμένες δυνάμεις μας παραμένουν σε ετοιμότητα για την υπεράσπιση των Ηνωμένων Πολιτειών, των στρατευμάτων μας και των συμφερόντων μας στην περιοχή», δήλωσε ο Κέιν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.