- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι ΗΠΑ μετακινούν βομβαρδιστικά B-2 στο νησί Γκουάμ του Ειρηνικού
Έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν την απόρθητη ιρανική πυρηνική εγκατάσταση του Φόρντο
Το B-2 των ΗΠΑ μπορεί να μεταφέρει βόμβες GBU-57 βάρους 13 τόνων - Έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν στόχους βαθιά κάτω από το έδαφος
Οι ΗΠΑ μετακινούν βομβαρδιστικά B-2 στο νησί Γκουάμ του Ειρηνικού, δηλώνουν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters, καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σταθμίζει αν θα πρέπει να συμμετάσχουν στα πλήγματα του Ισραήλ κατά του Ιράν.
Δεν είναι σαφές αν η ανάπτυξη των βομβαρδιστικών των ΗΠΑ συνδέεται με την ένταση στη Μέση Ανατολή και τις εκατέρωθεν επιθέσεις Ιράν και Ισραήλ ή αν αποτελεί προσωπική απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ.
Το B-2 μπορεί να εξοπλιστεί για να μεταφέρει την αμερικανική βόμβα GBU-57 βάρους 13 τόνων, η οποία έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει στόχους βαθιά κάτω από το έδαφος.
NEW: The United States is moving B-2 bombers to Guam amid growing Middle East tension, according to Reuters.
— Collin Rugg (@CollinRugg) June 21, 2025
The move comes as President Trump is deciding whether or not to join Israel in striking Iran.
The B-2 bomber would be needed to drop the 30,000-pound GBU-57 "Bunker… pic.twitter.com/xXKNMz9vFA
Αυτό είναι το όπλο που οι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να πλήξει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του Φόρντο.
🚨 BREAKING: At least 6 B-2 stealth bombers are now heading west toward Guam, based on flight monitoring data.
— Defence Index (@Defence_Index) June 21, 2025
Source: Aviationist pic.twitter.com/GHpnyFnHSV
Οι αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, αρνούνται να αποκαλύψουν περαιτέρω λεπτομέρειες. Ένας αξιωματούχος λέει ότι δεν έχουν δοθεί ακόμη εντολές προώθησης των βομβαρδιστικών πέρα από το Γκουάμ. Δεν λένε πόσα βομβαρδιστικά B-2 μετακινούνται. Το Πεντάγωνο δεν ανταποκρίνεται άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.
Εκτοξευτές πυραύλων και ραντάρ χτύπησαν με δεκάδες μαχητικά οι IDF
Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία ολοκλήρωσε ένα νέο κύμα επιθέσεων στο νοτιοδυτικό Ιράν, στοχεύοντας ιρανικούς εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων.
Οι IDF λένε ότι περίπου 30 μαχητικά αεροσκάφη της IAF συμμετείχαν στα πλήγματα, χτυπώντας δεκάδες ιρανικούς στρατιωτικούς στόχους στην περιοχή Αχβάζ.
Στο πλαίσιο των πληγμάτων, ο στρατός λέει ότι τα μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν μια εγκατάσταση όπου αποθηκεύονταν εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων, ορισμένοι από τους οποίους είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε επιθέσεις κατά του Ισραήλ.
Τα πλήγματα έπληξαν επίσης μια τοποθεσία ραντάρ και άλλες ιρανικές στρατιωτικές υποδομές, λέει ο IDF.
Πεζεσκιάν σε Μακρόν: Δεν σταματάμε το πυρηνικό πρόγραμμα για κανένα λόγο
Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν λέει ότι η χώρα του δεν θα σταματήσει την πυρηνική δραστηριότητα «υπό οποιεσδήποτε συνθήκες» εν μέσω της σύγκρουσης με το Ισραήλ.
«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στον τομέα των ειρηνικών πυρηνικών δραστηριοτήτων, ωστόσο δεν συμφωνούμε να μηδενίσουμε τις πυρηνικές δραστηριότητες σε καμία περίπτωση», είπε ο Πεζεσκιαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου
Οι απαντήσεις που δίνει το υλικό στα ερωτήματα για τους πυροβολισμούς
Τα νέα σχέδια για μια σειρά νέων στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν
Η αντίδρασή του όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την καταδίκη του
Δεν είναι απλά ένας μεγιστάνας ανάμεσα σε άλλους. Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η απόφαση δεν είναι τυχαία σε μια χώρα με σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα
Στο επίκεντρο οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα
Πώς αξιοποίησε ένα ιδιαίτερο νομικό «παράθυρο»
Η πόρτα φέρεται να άνοιξε μερικώς, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιηθεί η τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης
Στο στόχαστρο διαδηλωτών ο πρωθυπουργός - Καταγγελίες για ελλιπή προστασία της εβραϊκής κοινότητας
Ο Ούλι Πατσούκου κερδίζει δημοσιότητα στα social media, ενώ διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή έως και 18 χρόνια κάθειρξης
Ποια είναι η απομακρυσμένη χώρα που βγαίνει κερδισμένη από το ράλι πετρελαίου
H ομώνυμη σειρά προβλήθηκε για 130 επεισόδια έως το 1985
Στις 22 Απριλίου, εκατομμύρια πολίτες ενημερώθηκαν μέσω email για την κυβερνοεπίθεση
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί
Ο πρόεδρος στηρίζει αμερικανική πρωτοβουλία για ασφάλεια ναυσιπλοΐας στην περιοχή
Το λάθος που προκάλεσε το τροχαίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.