- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικά όπλα - Το μήνυμα των Ευρωπαίων και οι πιέσεις για μηδενικό εμπλουτισμό ουρανίου
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών δηλώνουν έτοιμοι για περαιτέρω συνομιλίες
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών δηλώνουν έτοιμοι για περαιτέρω συνομιλίες
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών δήλωσαν σήμερα πως είναι έτοιμοι για περαιτέρω συνομιλίες με το Ιράν, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν με τον Ιρανό ομόλογό τους Αμπάς Αραγτσί στη Γενεύη σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν μία διπλωματική οδό με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμά του.
Έπειτα από συνομιλίες διάρκειας 3 ωρών, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκαναν σύντομες δηλώσεις, όμως δεν δήλωσαν εάν καταγράφηκε κάποια ξεκάθαρη πρόοδος.
Η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο προέτρεψαν το Ιράν να «συνεχίσει τις συνομιλίες του με τις ΗΠΑ» με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. «Θεωρούμε πως δεν υπάρχει οριστική λύση μέσω της στρατιωτικής οδού στο πρόβλημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Νοέλ Μπαρό.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Λάμι, ανέφερε: «Ήμασταν σαφείς ότι το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικά όπλα, και εμείς και η Ευρώπη έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και πολλά χρόνια ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί.
Ο Γερμανός ομόλογός του Γιόχαν Βάντεφουλ εκτίμησε πως η Τεχεράνη μοιάζει «ουσιαστικά έτοιμη να συνεχίσει τις συνομιλίες».Από την πλευρά της, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας δήλωσε πως οι συνομιλίες με το Ιράν πρέπει να παραμείνουν ανοικτές μετά τη συνάντηση του Ιρανού ΥΠΕΞ με τους εταίρους του από τη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Γαλλία, όπως επίσης και την Κάλας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο M/V GFS Galaxy εκδηλώθηκε πυρκαγιά
Στο στόχαστρο αμερικανικές βάσεις σε Μπαχρέιν και Κατάρ
«Θα εκδικηθούμε τον χαμό του πατέρα μου», λέει ο Μοτζτάμπα
Η Kauana Bilhar σχεδίαζε να επιστρέψει στην πατρίδα της, ωστόσο το ταξίδι της επιστροφής δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ
315 θύματα δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη
«Τις κάνω κάθε έξι μήνες, είναι απολύτως τέλειες», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η ανάρτηση του βουλευτή από την Καλιφόρνια, Ρο Κάνα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τον Νορβηγό πρωθυπουργό να του μεταφέρει χαιρετισμούς
Οργή του προέδρου των ΗΠΑ για δημοσίευμα της εφημερίδας
Ακόμη 12 άτομα χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη για διάφορους τραυματισμούς
Οι Αρχές δεν έχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν πως η δολοφονία σχετίζεται με τρομοκρατία ή είχε πολιτικά κίνητρα
Τουλάχιστον 12 οι νεκροί - Εκατοντάδες πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες
Καρέ καρέ οι ουκρανικές επιθέσεις
«Απαίτηση του έθνους η εκδίκηση»
«Έχω αφήσει σαφείς οδηγίες»
Κατέρρευσε για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα το εθνικό δίκτυο ηλεκτρισμού
Η μεγαλύτερη πρόκληση της ανθρωπότητας δεν είναι η αύξηση ή η μείωση των αριθμών. Είναι η ποιότητα της συνύπαρξης
Διεθνής αναγνώριση ως μια προσωπικότητας -σύμβολο στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Για περισσότερα από 70 χρόνια έζησε δίπλα στη συσκευή που της έσωσε τη ζωή
Το κίνητρο δεν ήταν πολιτικό, ούτε τρομοκρατικό, λέει η αστυνομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.