Γαλλία: Ακροδεξιά σύναξη στο Λουαριέ υπό τη σκέπη της Λεπέν - Η ΕΕ στρέφεται «κατά των εθνών μας»
Οι ακροδεξιοί της Ευρώπης συγκεντρώθηκαν στο Λουαριέ μετά από πρωτοβουλία της Μαρίν Λεπέν
Γαλλία: Ακροδεξιά σύναξη στο Λουαριέ υπό τη σκέπη της Λεπέν - Η ΕΕ στρέφεται «κατά των εθνών μας»
Παρουσία ενός σημαντικού αριθμού κορυφαίων παραγόντων της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς και μετά από πρωτοβουλία του Εθνικού Συναγερμού, του κόμματος της Μαρίν Λεπέν, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουαρέ της Γαλλίας εορταστική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις προηγούμενες ευρωεκλογές, όπου η γαλλική ακροδεξιά κατέλαβε την πρώτη θέση.
Στο στόχαστρο της Μαρίν Λεπέν καθώς και του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν βρέθηκε πρωτίστως η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Μαρίν Λεπέν την χαρακτήρισε «ευρωπαϊκή αυτοκρατορία στρεφόμενη κατά των εθνών μας, της ιστορίας μας, των ιδεών μας και των παραδόσεων μας», ενώ αναφερόμενη στον πρόεδρο Μακρόν και τις θέσεις του για το Ουκρανικό του καταλόγισε ότι «παίζει με στρατιωτάκια».
Από πλευράς του ο Ούγγρος πρωθυπουργός Όρμπαν έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο ανταλλαγής πληθυσμών με στόχο την αντικατάσταση των βάσεων του ευρωπαϊκού πολιτισμού», λέγοντας πως «δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέφουν τις πόλεις μας, να βιάζουν τις γυναίκες και τις κόρες μας και να σκοτώνουν ειρηνικούς πολίτες». Ο Βίκτορ Όρμπαν αποδέχτηκε ότι είναι «το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης» και απευθυνόμενος προς τον Εθνικό Συναγερμό τον κάλεσε να νικήσει στις επόμενες εκλογές διότι, όπως είπε, «χωρίς εσάς δεν θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τις Βρυξέλλες και δεν θα μπορέσουμε να σώσουμε την Ουγγαρία από τη γκιλοτίνα των Βρυξελλών».
Παρόντες στην ακροδεξιά συγκέντρωση ήταν περίπου 4.000 άτομα ενώ μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά συνδικαλιστικές οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της παρουσίας ακροδεξιών στην περιοχή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.