- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Απερίσκεπτος και ανήθικος» - Πυρά του Νιούσομ κατά Τραμπ για την έκρυθμη κατάσταση στο Λος Άντζελες
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια δήλωσε ότι ο Τραμπ «κατασκεύασε μια κρίση»
«Απερίσκεπτος και ανήθικος» - Πυρά του Νιούσομ κατά Τραμπ για την κατάσταση στο Λος Άντζελες
Μέλη της Εθνοφρουράς της Καλιφόρνιας αναπτύχθηκαν στο Λος Άντζελες χθες Κυριακή για να βοηθήσουν στην καταστολή των διαδηλώσεων που ξέσπασαν για τρίτη ημέρα κατά των μαζικών συλλήψεων παράτυπων μεταναστών από την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τον κυβερνήτη της πολιτείας να χαρακτηρίζει «παράνομη» την ανάπτυξή τους.
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, δήλωσε ότι ο Τραμπ «κατασκεύασε μια κρίση» και «υποδαυλίζει την κατάσταση» με την εντυπωσιακή απόφαση να αναπτύξει την Εθνοφρουρά ως απάντηση στις διαδηλώσεις κατά της αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησής του. Ο Νιούσομ είχε ζητήσει από τους διαδηλωτές να παραμείνουν ειρηνικοί και απευθυνόμενος σε εκείνους που προέβαιναν σε πράξεις βίας δήλωσε: «Ο Ντόναλντ Τραμπ σας χρησιμοποιεί ως πρόφαση για να στρατιωτικοποιήσει μια πόλη και να παρακάμψει τη δημοκρατία μας».
Λίγο μετά τις 10 το βράδυ στο Λος Άντζελες, η αστυνομία (LAPD) κάλεσε τους εναπομείναντες διαδηλωτές να αποχωρήσουν άμεσα, κηρύσσοντας «παράνομη συνέλευση» στην περιοχή του δημαρχείου στο κέντρο της πόλης. Επίσης, αναφέρθηκε ότι καταστηματάρχες ενημέρωσαν πως γίνονται λεηλασίες. Δεκάδες άτομα συνελήφθησαν, συμπεριλαμβανομένου ενός ατόμου που φέρεται να πέταξε αυτοσχέδιο εκρηκτικό (Molotov) κατά της αστυνομίας και ενός άλλου που χτύπησε με μοτοσικλέτα μια γραμμή αστυνομικών.
Ένας Βρετανός φωτορεπόρτερ υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση αφού τραυματίστηκε από μη θανατηφόρα πυρά κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.
Περίπου 60 άτομα, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων, συνελήφθησαν και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν μετά από επεισόδια στο Σαν Φρανσίσκο. Η αστυνομία της πόλης δήλωσε ότι μια ομάδα ατόμων έγινε «βίαιη» γύρω στις 7:01 μ.μ. τοπική ώρα, διαπράττοντας εγκλήματα που κυμαίνονται από επίθεση μέχρι κακουργηματικό βανδαλισμό και καταστροφή περιουσίας.
Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο (SFPD) κήρυξε παράνομη συνέλευση, ενώ αρκετά άτομα φέρεται να παρέμειναν στην περιοχή συνεχίζοντας παράνομες ενέργειες, αφού οι περισσότεροι διαδηλωτές είχαν διαλυθεί.
Οι συλλήψεις στο Σαν Φρανσίσκο έγιναν καθώς άτομα εξέφραζαν την υποστήριξή τους προς τις διαδηλώσεις στο Λος Άντζελες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τα 71α γενέθλια του ηθοποιού
Σφοδρές αντιδράσεις από τους επικριτές του
«Θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί» - Η συνέντευξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Η προστασία της Aramco από τις ελληνικές συστοιχίες και οι στόχοι της Αθήνας
Ο σπουδαίος Κύπριος σεφ είχε βραβευτεί με αστέρι Michelin - Το «αντίο» του Νίκου Αλιάγα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην επίθεση που έγινε το 1941 και έβαλε τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Συνελήφθη την ίδια ημέρα που ανακηρύχθηκε υποψήφιος για την προεδρία του CHP με 15,5 εκατομμύρια ψήφους
Ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Έλι Κοέν ενημέρωσε λίγο αργότερα πως «δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις»
«Περιμένουμε βοήθεια από την Ιαπωνία σε αντίθεση με το NATO»
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο συναγερμός έληξε
Τι κρύβει η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
Πέντε ευρωπαϊκές χώρες και η Ιαπωνία καταδικάζουν τις ιρανικές επιθέσεις
Προειδοποιούν για άλμα στις τιμές των καυσίμων - Kαλούν τους επιβάτες να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους
Σοκ on air για τον ρεπόρτερ που γλιτώνει από θαύμα
Θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε βασικά είδη
«Ο κόσμος και οι αχάριστοι Ευρωπαίοι πρέπει να ευχαριστούν τον Τραμπ», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Νέοι τριγμοί στο ΝΑΤΟ
Η μείωση των ποσοστών γεννήσεων ανησυχεί τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.