- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο Τραμπ λέει ότι ο Μασκ θα αντιμετωπίσει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν χρηματοδοτήσει τους Δημοκρατικούς
Kαθώς συνεχίζονται οι εκατέρωθεν απειλές
Ο Τραμπ λέει ότι ο Μασκ θα αντιμετωπίσει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν χρηματοδοτήσει τους Δημοκρατικούς
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» αν ο Έλον Μασκ χρηματοδοτήσει τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ που αντιτίθενται στους Ρεπουμπλικάνους που ψηφίζουν υπέρ του εκτεταμένου νομοσχεδίου του προέδρου για μείωση των φόρων και αύξηση των δαπανών, και δήλωσε ότι η σχέση του με τον δισεκατομμυριούχο δωρητή του έχει τελειώσει.
Σε τηλεφωνική συνέντευξη με το NBC News, ο Τραμπ αρνήθηκε να πει ποιες θα είναι αυτές οι συνέπειες και πρόσθεσε ότι δεν είχε συζητήσει το ενδεχόμενο να διεξαχθεί έρευνα για τον Μασκ.
Όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι η σχέση του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla και της SpaceX έχει τελειώσει, ο Τραμπ απάντησε: «Ναι, έτσι υποθέτω». «Όχι», απάντησε ο Τραμπ στο NBC όταν ρωτήθηκε αν επιθυμεί να αποκαταστήσει τη σχέση του με τον Μασκ.
Ο Μασκ και ο Τραμπ άρχισαν να ανταλλάσσουν προσβολές αυτή την εβδομάδα, όταν ο Μασκ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του Τραμπ «αηδιαστική αηδία». Η αντίθεση του Μασκ στο μέτρο περιπλέκει τις προσπάθειες για την ψήφιση του νομοσχεδίου στο Κογκρέσο, όπου οι Ρεπουμπλικανοί έχουν μικρή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία.
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με μικρή πλειοψηφία στη Βουλή τον περασμένο μήνα και τώρα βρίσκεται στη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικανοί, συμπατριώτες του Trump, εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν αλλαγές. Ανεξάρτητοι αναλυτές εκτιμούν ότι το μέτρο θα προσθέσει 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια στο χρέος των ΗΠΑ σε διάστημα 10 ετών.
Ο Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι είναι βέβαιος ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί πριν από την εορτή της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ στις 4 Ιουλίου. «Στην πραγματικότητα, ναι, οι άνθρωποι που επρόκειτο να το ψηφίσουν τώρα θα το ψηφίσουν με ενθουσιασμό και αναμένουμε ότι θα περάσει», δήλωσε ο Τραμπ στο NBC.
Ο Μασκ είχε διαγράψει ορισμένες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επικρίνουν τον Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης μιας που έδειχνε υποστήριξη για την καθαίρεση του προέδρου, φαινομενικά επιδιώκοντας την αποκλιμάκωση της δημόσιας διαμάχης τους, η οποία ξέσπασε την Πέμπτη.
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.