- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τραμπ σε Μακρόν για το slapgate: «Να είσαι σίγουρος ότι η πόρτα είναι κλειστή»
Με αφορμή το «φερόμενο» χαστούκι
Τραμπ σε Μακρόν για το slapgate: «Να ξέρεις ότι η πόρτα είναι κλείστη»
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η συμβουλή του προς τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εμφανίστηκε σε βίντεο να σπρώχνεται στο πρόσωπο από τη σύζυγό του μέσα από την ανοιχτή πόρτα ενός αεροπλάνου, ήταν «να φροντίζει να μένει κλειστή η πόρτα».
Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο για το περιστατικό, ο Τραμπ είπε ότι είχε μιλήσει με τον Μακρόν μετά τη δημοσίευση του βίντεο που έδειχνε τη σύζυγό του, Μπριζίτ, να τον σπρώχνει στο αεροπλάνο τους.
Ο Μακρόν απέδωσε το περιστατικό σε μια στιγμή παιχνιδιάρικης διάθεσης. «Είναι καλά», είπε ο Τραμπ για τον Μακρόν.
To στιγμιότυπο που καταγράφηκε από τις κάμερες κατά την άφιξη του Εμανουέλ Μακρόν και της Μπριζίτ Μακρόν στο αεροδρόμιο του Ανόι, στο πλαίσιο της περιοδείας τους στην Ασία. Το περιστατικό σημειώθηκε τη στιγμή που άνοιξε η πόρτα του προεδρικού αεροσκάφους, με τον φακό να απαθανατίζει τον πρόεδρο της Γαλλίας καθώς εμφανίζεται πρώτος στην έξοδο.
Ο Γάλλος πρόεδρος τραβιέται πίσω, γυρνά το κεφάλι, και μόλις συνειδητοποιεί πως βρίσκεται μπροστά στις κάμερες, χαμογελά και χαιρετά διακριτικά. Καθώς το προεδρικό ζεύγος κατέβαινε τη σκάλα, ο Μακρόν προσπάθησε διακριτικά να κρατήσει το χέρι της Μπριζίτ, όπως συνηθίζει. Ωστόσο, εκείνη απέφυγε τη χειρονομία και προτίμησε να κρατηθεί από τα κάγκελα.
Η σκηνή πυροδότησε πλήθος σχολίων στα social media αλλά και στα παραδοσιακά μέσα, με την Le Parisien να τιτλοφορεί το σχετικό άρθρο της: «Σφαλιάρα ή καυγάς; Οι εικόνες από την αποβίβαση Μακρόν στο Βιετνάμ προκαλούν σχόλια».
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, είπε στους δημοσιογράφους ότι το στιγμιότυπο ήταν απλώς αποτέλεσμα «χαβαλέ» μεταξύ τους. «Κάνουμε πλάκα με τη σύζυγό μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας με δόση ειρωνείας: «Και ξαφνικά, το συγκεκριμένο περιστατικό, μετατρέπεται σε γεωπλανητική καταστροφή».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.