- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Γυναικοκτονίες: Κοινό μέτωπο αντιπολίτευσης - κυβέρνησης στην Ιταλία
H Μελόνι θα συνεργαστεί με την Έλι Σλάιν
Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι και η επικεφαλής της κεντροαριστεράς, Έλι Σλάιν, δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα το τραγικό φαινόμενο των γυναικοκτονιών
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και η γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Έλι Σλάιν αναφέρθηκαν στο τραγικό φαινόμενο των γυναικοκτονιών και στην ανάγκη αποτελεσματικότερης αντιμετώπισής του.
Υπενθυμίζεται ότι προχθές το βράδυ λίγο έξω από την Νάπολη, οι καραμπινιέροι εντόπισαν το πτώμα της δεκατετράχρονης Μαρτίνα Καρμπονάρο, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της που δεν μπορούσε να δεχτεί ότι είχαν χωρίσει.
Μετά τη δολοφονία o νεαρός, ο οποίος ομολόγησε το βράδυ της Τρίτης, έκρυψε το πτώμα της κοπέλας μέσα σε ντουλάπα δωματίου που ανήκει σε φύλακα δίπλα στο γήπεδο, ενώ την είχε σκοτώσει με μια πέτρα.
Η δικαιολογία που προέβαλε ο 19χρονος για το στυγερό έγκλημά του ήταν ότι η 14χρονη τον εγκατέλειψε και δεν ήθελε να τα ξαναβρεί μαζί του. Παράλληλα, σοκ προκαλεί το γεγονός ότι ο δράστης συμμετείχε στις έρευνες σαν να μην είχε διαπράξει τίποτα, ψάχνοντας το κορίτσι μαζί με την οικογένειά της και προσποιούμενο ανήσυχος.
Χθες βράδυ, δε, μια ακόμα γυναικοκτονία όταν άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Τορίνο η Φερνάντα Ντι Νούτσο, εξήντα ενός ετών, η οποία μαχαιρώθηκε από τον σύζυγό της κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού.
Η Τζόρτζια Μελόνι υπογράμμισε ότι οι θάνατοι αυτοί «προκαλούν σοκ και επιβάλλουν σε όλους να κοιτάξουν κατάματα ένα τεράστιο κακό, το οποίο δεν πρέπει να αγνοηθεί και ούτε να μετατραπεί σε κάτι το συνηθισμένο».
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα μέτρα που εγκρίναμε έως τώρα, δεν θα είναι ποτέ αρκετά αν δεν δώσουμε ζωή σε μια βαθιά κοινωνική και πολιτιστική τροπή. Τα τελευταία χρόνια έγιναν βήματα προόδου αλλά, προφανώς, δεν είναι αρκετά. Όλο και συχνότερα οι γυναίκες, ιδίως οι νεότερες, είναι θύματα μιας τυφλής, κτητικής βίας», συμπλήρωσε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.
Από την πλευρά της, η γραμματέας του αντιπολιτευόμενου «Δημοκρατικού Κόμματος» Έλι Σλάιν τόνισε ότι «τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα -τη βία κατά των γυναικών- πρέπει να αφεθούν κατά μέρος οι πολιτικές διαφορές ώστε να μπορέσει η χώρα να κάνει πραγματικά βήματα προόδου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.