- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν την είσοδο ξένων αξιωματούχων που λογοκρίνουν την κυβέρνηση στα social media
Tι δήλωσε ο Ρούμπιο
Οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν την είσοδο ξένων αξιωματούχων που λογοκρίνουν την κυβέρνηση στα social media
Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν απαγόρευση βίζας σε αλλοδαπούς υπηκόους που θεωρούν ότι ασκούν λογοκρισία σε Αμερικανούς, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος πρότεινε ότι η νέα πολιτική θα μπορούσε να στοχεύσει αξιωματούχους που ρυθμίζουν τις αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας.
Ο Ρούμπιο δεν ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα λογοκρισίας. Ωστόσο, οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας και η κυβέρνηση Τραμπ έχουν αμφισβητήσει τους συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη, κατηγορώντας τους για λογοκρισία των πλατφορμών κοινωνικών μέσων, αλλά η απαγόρευση της εισόδου αξιωματούχων στις ΗΠΑ φαίνεται να αποτελεί κλιμάκωση της ένταξης από την πλευρά της Ουάσινγκτον.
«Είναι εξίσου απαράδεκτο να απαιτούν ξένοι αξιωματούχοι από αμερικανικές τεχνολογικές πλατφόρμες να υιοθετήσουν πολιτικές παγκόσμιας διαμόρφωσης περιεχομένου ή να εμπλακούν σε δραστηριότητες λογοκρισίας που υπερβαίνουν την αρμοδιότητά τους και εκτείνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Ρούμπιο.
Ορισμένοι ξένοι αξιωματούχοι έχουν προβεί σε «κατάφωρες πράξεις λογοκρισίας κατά αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας και αμερικανών πολιτών και κατοίκων, χωρίς να έχουν την αρμοδιότητα να το πράξουν», δήλωσε ο Ρούμπιο.
Αμερικανικές εταιρείες κοινωνικών μέσων όπως η Facebook και η Instagram, μητρική εταιρεία της Meta έχουν δηλώσει ότι ο νόμος της ΕΕ για τον έλεγχο του περιεχομένου, ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες, ισοδυναμεί με λογοκρισία των πλατφορμών τους. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ, ο οποίος διορίστηκε από τον Τραμπ, προειδοποίησε τον Μάρτιο ότι ο νόμος της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες περιορίζει υπερβολικά την ελευθερία της έκφρασης.
Αξιωματούχοι της ΕΕ υπερασπίστηκαν τον νόμο, ο οποίος αποσκοπεί να καταστήσει το διαδικτυακό περιβάλλον ασφαλέστερο και δικαιότερη, υποχρεώνοντας τους τεχνολογικούς γίγαντες να καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες για την καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της ρητορικής μίσους και του υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Ιράν έστειλε την τελευταία πρότασή του για διαπραγματεύσεις
Οι θεραπείες γίνονταν σε «βρώμικες και ανθυγιεινές» συνθήκες στο σπίτι του
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου
Οι απαντήσεις που δίνει το υλικό στα ερωτήματα για τους πυροβολισμούς
Τα νέα σχέδια για μια σειρά νέων στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν
Η αντίδρασή του όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την καταδίκη του
Δεν είναι απλά ένας μεγιστάνας ανάμεσα σε άλλους. Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η απόφαση δεν είναι τυχαία σε μια χώρα με σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα
Στο επίκεντρο οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα
Πώς αξιοποίησε ένα ιδιαίτερο νομικό «παράθυρο»
Η πόρτα φέρεται να άνοιξε μερικώς, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιηθεί η τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης
Στο στόχαστρο διαδηλωτών ο πρωθυπουργός - Καταγγελίες για ελλιπή προστασία της εβραϊκής κοινότητας
Ο Ούλι Πατσούκου κερδίζει δημοσιότητα στα social media, ενώ διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή έως και 18 χρόνια κάθειρξης
Ποια είναι η απομακρυσμένη χώρα που βγαίνει κερδισμένη από το ράλι πετρελαίου
H ομώνυμη σειρά προβλήθηκε για 130 επεισόδια έως το 1985
Στις 22 Απριλίου, εκατομμύρια πολίτες ενημερώθηκαν μέσω email για την κυβερνοεπίθεση
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.