- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Aνεβαίνουν και άλλο οι τιμές της σοκολάτας - Απογοητευτικά τα στοιχεία από την παραγωγή κακάο
Η Γκάνα δεν έπιασε τους στόχους
Η Γκάνα ενδέχεται να μην επιτύχει τον στόχο παραγωγής κακάο για την περίοδο 2024/25, σύμφωνα με στοιχεία της ρυθμιστικής αρχής
Η βιομηχανία κακάο της Γκάνας, που έχει πληγεί από δυσμενείς καιρικές συνθήκες και αυξημένο λαθρεμπόριο, είναι πιθανό να μην επιτύχει τον στόχο παραγωγής των 650.000 μετρικών τόνων για την τρέχουσα σεζόν, σύμφωνα με στοιχεία της ρυθμιστικής αρχής Cocobod.
Ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός κακάο στον κόσμο έχει σημειώσει πτώση της παραγωγής τις δύο προηγούμενες σεζόν, λόγω παραγόντων όπως ασθένειες και παράνομη εξόρυξη χρυσού, που καταστρέφει τις φυτείες και μειώνει τις αποδόσεις.
Οι παραλαβές αναμενόταν να βελτιωθούν κατά τη σεζόν 2024/25, η οποία διαρκεί έως τα τέλη Ιουλίου, αλλά τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η παραγωγή θα υπολείπεται των προβλέψεων.
«Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία και τα συνήθη δεδομένα για τον Μάιο και τον Ιούλιο, θα είναι δύσκολο να επιτύχουμε τον στόχο παραγωγής των 650.000 τόνων», δήλωσε ο Frank Okyere, διευθυντής της Ghana Cocoa Cooperatives Association, μιας ομάδας εκπροσώπησης των κακαοπαραγωγών.
Σύμφωνα με στοιχεία της Cocobod, οι παραλαβές στις αποθήκες της Γκάνας έφτασαν τις 570.000 τόνους στις 2 Μαΐου, υπολείπονται 80.000 τόνων για να επιτευχθεί ο στόχος πριν από το τέλος της σεζόν. Kατά τη σεζόν 2023/24, τα στοιχεία για την παραγωγή ήταν κάτω από 550.000 τόνους, σύμφωνα με τον υποψήφιο υπουργό Τροφίμων και Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Eric Opoku τον Ιανουάριο.
Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες αγοράστηκαν μόνο 28.000 τόνοι κακάου, σε σύγκριση με την παραγωγή περίπου 542.000 τόνων μόνο τον Ιανουάριο.
Ο Okyere δήλωσε στο Reuters ότι πιστεύει ότι η Γκάνα μπορεί ακόμα να φτάσει τους 600.000 τόνους πριν από την έναρξη της επόμενης σεζόν τον Αύγουστο, λέγοντας ότι οι βροχές έχουν ξαναρχίσει στη χώρα της Δυτικής Αφρικής και ότι έχουν εμφανιστεί νεαροί καρποί, γνωστοί ως cherelles, στα δέντρα.
Η Γκάνα βίωσε μια περίοδο ξηρασίας μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου, ένας από τους κύριους παράγοντες που οδήγησαν στην πτώση της παραγωγής, δήλωσε ο Samuel Adimado, πρόεδρος της ένωσης αγοραστών κακάο.
«Η περίοδος από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο είναι συνήθως ήσυχη για εμάς, επειδή δεν είναι η περίοδος αιχμής της συγκομιδής, αλλά το ζήτημα του λαθρεμπορίου συνέβαλε σίγουρα στη στασιμότητα των αφίξεων τους τελευταίους τέσσερις μήνες», δήλωσε ο Adimado.
Οι αγρότες εκμεταλλεύονται τα διαπερατά σύνορα της Γκάνας για να αναζητήσουν υψηλότερες τιμές σε γειτονικές χώρες όπου το κακάο μπορεί να αποφέρει υψηλότερα κέρδη, πρόσθεσε ο Adimado.
Ένας κορυφαίος αγοραστής που εδρεύει στις ανατολικές περιοχές Volta και Oti της Γκάνας δήλωσε ότι ορισμένοι τοπικοί αγοραστές δεν είχαν βαθμολογήσει ούτε έναν κόκκο αυτή τη σεζόν λόγω του λαθρεμπορίου, ενώ άλλοι εγκατέλειψαν εντελώς τις δραστηριότητές τους σε αυτές τις περιοχές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο στενός του σύμβουλος Στίβεν Μίλερ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωπάρχη από τη Δευτέρα
Μαζί με τον Έλτον Τζον και άλλους ενάγοντες αμφισβητεί την απόρριψη των αγωγών
Ο κωμικός κρίθηκε ένοχος για τέσσερα αδικήματα
Οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο τμήμα και τελικά συμφιλιώθηκαν
Τρεις κατοικίες στους χώρους του Ρόγιαλ Λοτζ απέφεραν έσοδα στον πρώην πρίγκιπα
H Σάνον επιβεβαιώνει την καταγγελία της χήρας του ιδρυτή του Playboy
Κύμα διαμαρτυριών στην Ευρώπη κατά της ραγδαίας επέκτασης της τεχνητής νοημοσύνης
Συνελήφθη ο πατέρας της δούκισσας του Σάσεξ σήμερα στη Φλόριντα
Ποια τηλεοπτικά δίκτυα μπήκαν στο στόχαστρο
Οι παλιές φωτογραφίες του ενέπνευσαν την εμφάνιση του Ρον Μπέργκαντι
Οι αρχές αναφέρουν κακομεταχείριση αλλοδαπών εργαζομένων
«Κάποιες περιοχές είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας», αναφέρει
Η Βανέσα Έμντε κατηγορείται ότι παραβίασε επανειλημμένα τη συμφωνία με το κόμμα της
Ο 82χρονος Τόμας Μαρκλ συνελήφθη σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Φλόριντα
Η υπόθεση φαίνεται να τακτοποιήθηκε εκτός δικαστηρίων
Η φυλακή μπορεί να είναι μόνο η αρχή των συνεπειών
Τα περιθώρια πίεσης στον Τραμπ
Η γερουσιαστής αναμένεται να αναλάβει την Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων
16 τραυματίες εκ των οποίων 3 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση - Τι εξετάζουν οι Αρχές
Έπλεε χωρίς φορτίο προς το Μπαχρέιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.