- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο δισεκατομμυριούχος Έλληνας ομογενής, Τζον Κατσιματίδης, αντιδρά για τη μαζική θανάτωση στρουθοκαμήλων στον Καναδά
Ισχυρίζεται ότι μπορούν να αξιοποιηθούν για επιστημονικούς λόγους
Ο δισεκατομμυριούχος Έλληνας ομογενής, Τζον Κατσιματίδης, αντιδρά για τη μαζική θανάτωση στρουθοκαμήλων στον Καναδά - Ισχυρίζεται ότι μπορούν να αξιοποιηθούν για επιστημονικούς λόγους
Ο δισεκατομμυριούχος Έλληνας ομογενής Τζον Κατσιματίδης πήρε ανοιχτά θέση υπέρ… των στρουθοκαμήλων. Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Gristedes και του ραδιοφωνικού σταθμού 77 WABC καταγγέλλει ως «επιστημονικό και ηθικό σκάνδαλο» την απόφαση της Καναδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης Τροφίμων να θανατώσει περίπου 400 στρουθοκαμήλους σε φάρμα στην Βρετανική Κολομβία, λόγω κρούσματος γρίπης των πτηνών.
Ο Τζον Κατσιματίδης υποστηρίζει πως τα πτηνά αυτά δεν πρέπει να θανατωθούν, αλλά να αξιοποιηθούν για ερευνητικούς σκοπούς. Όπως αναφέρει το επιτελείο του, υπάρχει «αξιόπιστη ένδειξη» ότι οι στρουθοκάμηλοι μπορεί να διαθέτουν αντισώματα με σωτήρια δράση για τον άνθρωπο. Επικαλούνται, μάλιστα, έρευνες του Πανεπιστημίου του Κιότο στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τις οποίες τα αυγά των στρουθοκαμήλων παρουσιάζουν εξαιρετικές δυνατότητες στην καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης και της γρίπης των πτηνών.
«Κάντε έρευνες πριν τις σκοτώσετε!», δήλωσε με έντονο ύφος ο επιχειρηματίας. «Αυτά τα πλάσματα ίσως κρύβουν το κλειδί για ιατρικές ανακαλύψεις. Κι όμως, αντί να ερευνήσει, η κυβέρνηση επιλέγει την εξόντωση. Ποιος ωφελείται από αυτή τη σιωπή;», διερωτήθηκε.
Ο Κατσιματίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση για την καταστροφή αυτών των ζώων και ισχυρίστηκε πως ο κόσμος αντιδρά έντονα, με τον ραδιοφωνικό του σταθμό να δέχεται χιλιάδες κλήσεις και μηνύματα. «Η επιστήμη είναι εδώ. Ο κόσμος είναι έτοιμος. Το μόνο εμπόδιο είναι η γραφειοκρατία – και ίσως μερικές φαρμακευτικές εταιρείες που φοβούνται τη φυσική θεραπεία», κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 1.000 τοπικοί καλλιεργητές και κάτοικοι συνεργάστηκαν για αυτό το ρεκόρ
Ο Μάρκο Ρούμπιο δηλώνει ότι μια συμφωνία παραμένει δυνατή παρά την ένταση
Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Κλιματική κατάρρευση, νέα πανδημία και παγκόσμια σύγκρουση, τα πιο πιθανά σενάρια
Οι ομοιότητες στις υποθέσεις ενισχύουν τους φόβους για serial killer
Ρεκόρ θερμοκρασιών, με τις αρχές να προειδοποιούν για ακόμη πιο ακραία ζέστη
Γιατί αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρεία
4ο «αστέρι» θα ράψει στη φανέλα του ο Ολυμπιακός, καθώς είναι η τέταρτη φορά που κατέκτησε τη Euroleague
Νεότερος απολογισμός από τη σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με τρένο - Συλλυπητήριο μήνυμα από τη φον ντερ Λάιεν
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι απίστευτες εικόνες σε βίντεο του TikTok
Ακόμα και αν υπάρξει άμεσα συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Ο Ρούμπιο εκτιμά ότι η συμφωνία είναι ακόμη εφικτή
Πώς η Κίνα πείθει – πλέον – ως η έτερη υπερδύναμη του διεθνούς συστήματος
Ο πολιτικός σεισμός και η κρίση του Κιρ Στάρμερ
«Πρόκειται για μια πληγή της χριστιανικής μνήμης», δήλωσε ο βορειοαμερικανός ποντίφικας
Ο ίδιος, πάντως, υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση
Oι κατηγορίες του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή πυγμαχίας
Πηγή του Al Jazeera αναφέρει πρόοδο στις συνομιλίες - Πιθανή συμφωνία ακόμη και αύριο
Στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν σε περισσότερους από 600 δήμους σε όλη την Ιταλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.