Ινδία: 13 άμαχοι νεκροί και 59 τραυματίες από πακιστανικές επιθέσεις πυροβολικού
Ισχυρή έκρηξη στην πόλη Λαχόρη του Πακιστάν
Οι 13 νεκροί, καθώς και 44 από τους 59 τραυματίες, καταγράφηκαν μόνο στο χωριό Πόονς, στη βορειοδυτική Ινδία
Η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι πυρά του πακιστανικού πυροβολικού χθες, Τετάρτη, εναντίον του εδάφους της, σε απάντηση για ινδικά πλήγματα στο πακιστανικό έδαφος, στοίχισαν τη ζωή σε 13 αμάχους και προκάλεσαν τον τραυματισμό άλλων 59.
Οι 13 νεκροί, καθώς και 44 από τους 59 τραυματίες, καταγράφηκαν μόνο στο χωριό Πόονς, (βορειοδυτική Ινδία), κατά μήκος της «γραμμής ελέγχου», του ντε φάκτο συνόρου που κατανέμει ανάμεσα στις δύο χώρες τη διαφιλονικούμενη περιφέρεια του Κασμίρ, διευκρίνισε το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών.
Εξάλλου μια ισχυρή έκρηξη ακούσθηκε σήμερα το πρωί στην πόλη Λαχόρη του Πακιστάν, μετέδωσαν ο τηλεοπτικός σταθμός Geo TV και δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια της έκρηξης.
Το ινδικό υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο, ωστόσο ινδός αμυντικός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, δήλωσε ότι δεν διεξάγονται ινδικές επιχειρήσεις στη Λαχόρη.
Η Ινδία έπληξε «τρομοκρατική υποδομή» του Πακιστάν νωρίς χθες, Τετάρτη, το πρωί, δύο εβδομάδες αφού είχε κατηγορήσει τη μουσουλμανική χώρα ότι ευθύνεται για μια επίθεση στο ινδικό Κασμίρ κατά την οποία σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι, κυρίως ινδουιστές τουρίστες.
Το Ισλαμαμπάντ αρνήθηκε την κατηγορία και δήλωσε ότι θα απαντήσει στα πυραυλικά πλήγματα, προσθέτοντας ότι κατέρριψε πέντε ινδικά αεροσκάφη.
Η ινδική πρεσβεία στο Πεκίνο χαρακτήρισε «παραπληροφόρηση» τις αναφορές για κατάρριψη ινδικών στρατιωτικών αεροσκαφών.
Το Πακιστάν υποστηρίζει ότι τουλάχιστον 31 πακιστανοί άμαχοι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίσθηκαν από τα πλήγματα και τους διασυνοριακούς βομβαρδισμούς που ακολούθησαν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο στενός του σύμβουλος Στίβεν Μίλερ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωπάρχη από τη Δευτέρα
H Σάνον επιβεβαιώνει την καταγγελία της χήρας του ιδρυτή του Playboy
Μαζί με τον Έλτον Τζον και άλλους ενάγοντες αμφισβητεί την απόρριψη των αγωγών
Ο κωμικός κρίθηκε ένοχος για τέσσερα αδικήματα
Οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο τμήμα και τελικά συμφιλιώθηκαν
Τρεις κατοικίες στους χώρους του Ρόγιαλ Λοτζ απέφεραν έσοδα στον πρώην πρίγκιπα
Κύμα διαμαρτυριών στην Ευρώπη κατά της ραγδαίας επέκτασης της τεχνητής νοημοσύνης
Συνελήφθη ο πατέρας της δούκισσας του Σάσεξ σήμερα στη Φλόριντα
Ποια τηλεοπτικά δίκτυα μπήκαν στο στόχαστρο
Οι παλιές φωτογραφίες του ενέπνευσαν την εμφάνιση του Ρον Μπέργκαντι
Οι αρχές αναφέρουν κακομεταχείριση αλλοδαπών εργαζομένων
«Κάποιες περιοχές είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας», αναφέρει
Η Βανέσα Έμντε κατηγορείται ότι παραβίασε επανειλημμένα τη συμφωνία με το κόμμα της
Ο 82χρονος Τόμας Μαρκλ συνελήφθη σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Φλόριντα
Η υπόθεση φαίνεται να τακτοποιήθηκε εκτός δικαστηρίων
Η φυλακή μπορεί να είναι μόνο η αρχή των συνεπειών
Τα περιθώρια πίεσης στον Τραμπ
Η γερουσιαστής αναμένεται να αναλάβει την Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων
16 τραυματίες εκ των οποίων 3 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση - Τι εξετάζουν οι Αρχές
Έπλεε χωρίς φορτίο προς το Μπαχρέιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.