- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μέμφις: Τρεις πρώην αστυνομικοί αθωώθηκαν για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τάιρ Νίκολς
Τον είχαν ξυλοκοπήσει
Τρεις πρώην αστυνομικοί αθωώθηκαν για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τάιρ Νίκολς στο Μέμφις
Σε μία απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, σώμα ενόρκων σε πολιτειακό δικαστήριο του Τενεσί αθώωσε τρεις πρώην αστυνομικούς από το Μέμφις για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου Αφροαμερικανού Τάιρ Νίκολς, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του τον Ιανουάριο του 2023. Οι Ταντάριους Μπιν, Ντεμέτριους Χάλεϊ και Τζάστιν Σμιθ κρίθηκαν αθώοι για όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας δευτέρου βαθμού, μετά από δύο ημέρες συνεδρίασης ενόρκων διάρκειας οκτώμισι ωρών.
Παρά την αθώωσή τους σε πολιτειακό επίπεδο, οι τρεις κατηγορούμενοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πιθανές ποινές κάθειρξης έως και 20 ετών, καθώς τον περασμένο χρόνο καταδικάστηκαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο για υπερβολική χρήση βίας και προσπάθεια επηρεασμού μαρτύρων. Οι συνήγοροι της οικογένειας του Νίκολς, σε επίσημη δήλωσή τους, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, υπογραμμίζοντας πως «η ζωή του Τάιρ εκλάπη και η οικογένειά του δεν έλαβε τη δικαιοσύνη που άξιζε».
WARNING: GRAPHIC CONTENT
— Reuters (@Reuters) January 28, 2023
The city of Memphis released graphic video footage of the beating of Tyre Nichols, a 29-year-old Black man, by five police officers who stand charged with his murder https://t.co/iL46EqmQAV pic.twitter.com/XEzheLYdgs
Το περιστατικό συνέβη όταν ο Νίκολς δεν σταμάτησε σε τροχαίο έλεγχο, με πέντε αστυνομικούς να τον καταδιώκουν, να τον απομακρύνουν βίαια από το αυτοκίνητό του και να τον χτυπούν βάναυσα με μπουνιές, κλομπ και τέιζερ. Βίντεο από κάμερα σώματος κατέγραψε τους αστυνομικούς να γελούν και να συζητούν ενώ ο Νίκολς ζητούσε βοήθεια, πριν τελικά καταλήξει τρεις ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο. Το περιστατικό πυροδότησε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και αναζωπύρωσε τη συζήτηση για την αστυνομική βία και τις διακρίσεις.
Η υπόθεση προσέλκυσε το ενδιαφέρον σε εθνικό επίπεδο, ενώ έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης τον Δεκέμβριο του 2024 αποκάλυψε ότι το αστυνομικό τμήμα του Μέμφις επιδεικνύει συστηματική υπέρμετρη βία και φυλετικές διακρίσεις σε βάρος Αφροαμερικανών. Οι πέντε αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση αποπέμφθηκαν από το Σώμα, με δύο από αυτούς να έχουν δηλώσει ένοχοι και να αναμένουν την τελική ποινή τους από το ομοσπονδιακό δικαστήριο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Χωρίς τέλος η βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών
Κίνηση τακτικής ή παραδοχή αδιεξόδου στο μέτωπο
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι ο χρόνος λιγοστεύει
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Φαντάσου να πίνεις σαμπάνια σε ένα κουπέ του 1890, ενώ η Ευρώπη περνάει έξω από το παράθυρό σου
Ζητά συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο
«Νιώθω βαθιά ντροπή», είπε ο ηθοποιός σε ομιλία του στο Βερολίνο
«Με αναγκάζεις να σου κάνω κακό» της έλεγε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.