Κοσμος

Γυναικοκτονία στην Πολωνία: Το τέρας πέθανε – Η ανάρτηση του δράστη και η δήλωση του πατέρα της Μάγια

Τα οικογενειακά προβλήματα της ανήλικης που δολοφονήθηκε από τον 17χρονο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναικοκτονία στην Πολωνία: Η ανατριχιαστική ανάρτηση του δράστη για τη 16χρονη
© Χ

Η γυναικοκτονία της Μάγια και το σκοτεινό παρασκήνιο

Κάθε μέρα που περνάει μετά τη γυναικοκτονία της ανήλικης Μάγια Κοβάλσκα έρχονται στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες που σοκάρουν, αλλά και προβληματίζουν για το υπόβαθρο αυτού του άγριου εγκλήματος.

Από τη μία, η προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες ημέρες να στοχοποιηθεί το θύμα, ως αρχηγός κυκλώματος μπούλινγκ εναντίον του δράστη, με στόχο να ξεπλυθεί η άγρια γυναικοκτονία της ανήλικης γυναίκας.

Από την άλλη, οι αναρτήσεις του 17χρονου που πρακτικά επικοινωνούν την οργή του εναντίον του κοριτσιού και την ανεπάρκεια των γύρω του να αντιληφθούν εγκαίρως το πώς θα διοχετευθεί αυτή η οργή.

«Δεν φοράει κάθε ήρωας κάπα. Έχω περάσει από την κόλαση. Θα περάσω τα πάντα. Κανείς δεν θα πεθάνει πια. Το τέρας έφυγε. Ήθελες να με ποδοπατήσεις. Θέλεις να με τιμωρήσεις. Θέλεις θάνατο αλλά δεν μπορείς, εγώ σηκώθηκα και περπατάω πιο μακριά κι εσύ είσαι ακόμα σε μια λούπα. Οι άνθρωποι μιλάνε γρυλίζοντας σαν πεινασμένα σκυλιά. Δεν ξέρουν τίποτα αλλά είναι μπλεγμένοι, είναι δικό τους πρόβλημα όχι δικό μου, δεν με πονάει πια», είχε γράψει ο ανήλικος στα κοινωνικά δίκτυα ελάχιστες ώρες μετά την άγρια γυναικοκτονία.

Την ίδια στιγμή και ενώ αποκαλύπτεται ότι ο πατέρας και η μητέρα της 16χρονης ζούσαν χωριστά, ενώ πλέον ερίζουν για την πόλη που θα ταφεί η κόρη τους, μιλώντας στον τοπικό πολωνικό Τύπο φαίνεται να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτό που έχει συμβεί στο παιδί του.

Ο άνδρας που εμφανίζεται με το ονομα «κύριος Jacek», αποκάλυψε ότι το σώμα του παιδιού του ήταν φρικτά κακοποιημένο, ακρωτηριασμένο και καμένο με εκτεταμένες πληγές παντού, ενώ εξέφρασε την ελπίδα όλα αυτά να συνέβησαν στο σώμα της κόρης του αφού είχε πεθάνει.

«Αν υπέφερε, πρέπει να το μάθω. Είδα ίχνη εγκαυμάτων. Θέλω να ξέρω αν πέθανε έτσι, τόσο μαρτυρικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας της 16χρονης.

Αναφορικά με την τύχη του 17χρονου, ο οποίος έχει ζητήσει να δικαστεί στην Ελλάδα, αν και είναι ανήλικος, ενδέχεται να δικαστεί ως ενήλικος. Σε περίπτωση καταδίκης, η ποινή θα μπορούσε να κυμαίνεται από 15 χρόνια φυλάκισης έως ισόβια κάθειρξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος ταυτοποιήθηκε από τις πολωνικές αρχές και εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.Το ένταλμα εκτελέστηκε στην Ελλάδα, όταν εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Κατερίνη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY