- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οργή στην Ιταλία καθώς 75.000 τουρίστες κατέκλυσαν τους δρόμους του γραφικού χωριού της λίμνης Γκάρντα
Κατά την διάρκεια του ημερών της Πρωτομαγιάς
Ιταλία: 75.000 τουρίστες κατακλύζουν τους δρόμους του γραφικού χωριού της λίμνης Γκάρντα
Η παραλίμνια πόλη Σιρμιόνε έχει γίνει το τελευταίο τουριστικό στολίδι της Ιταλίας που κινδυνεύει από τον υπερτουρισμό , καθώς χιλιάδες επισκέπτες συνωστίζονται στα στενά δρομάκια της για να δουν το παραμυθένιο κάστρο του 13ου αιώνα.
Τα αυτοκίνητα μπλοκαρίστηκαν στο πλήθος και οι πεζοί έπρεπε να περιμένουν 40 λεπτά για να περάσουν τις πύλες και να μπουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που υψώνεται σε μια χερσόνησο που εκτείνεται από τις νότιες ακτές της λίμνης Γκάρντα στη βόρεια Ιταλία.
Οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι περίπου 75.000 άτομα επισκέφτηκαν τη μεσαιωνική πόλη, η οποία έχει πληθυσμό λίγο πάνω από 8.000 κατοίκους, κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Πρωτομαγιάς.
Η μικρή πόλη ήταν δημοφιλής σε προσωπικότητες όπως ο Σίγκμουντ Φρόιντ, ο Τζέιμς Τζόις και η Μαρία Κάλλας, οι οποίοι δεν θα είχαν να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες ορδές.
🚨 These shocking images are from Sirmione, on Lake Garda, Italy 🇮🇹 this weekend
— Mambo Italiano (@mamboitaliano__) May 4, 2025
Overrun by tourists — chaos, gridlock, and hours of waiting
A crisis that must be urgently addressed and regulated
It damages our heritage and turns the experience into a negative one
So sad… pic.twitter.com/D8SRujm1kv
Η χαοτική συνωστισμός έκανε τη ζωή αφόρητη για τους ντόπιους και θύμιζε σκηνές από προορισμούς όπως το Κάπρι και οι Cinque Terre στη Λιγουρία.
Ο Μάρκο Μέρλο, πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων και εστιάτορων, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ανήσυχοι για τη δημόσια ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των τουριστών, των κατοίκων και των εργαζομένων. Ελπίζουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο θα μας εμπλέξει στην εξεύρεση αποτελεσματικών και ευρέως αποδεκτών στρατηγικών».
Τα ηλεκτρικά λεωφορεία κόλλησαν στην κυκλοφοριακή συμφόρηση, μαζί με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των κατοίκων που είχαν την ατυχία να βγουν έξω. Μέλη μιας τοπικής ομάδας, Siamo Sirmione, που σημαίνει «Είμαστε η Σιρμιόνε», δήλωσαν ότι η συνωστισμός ήταν ο χειρότερος που είχαν δει ποτέ.
«Αν αυτό είναι το μοντέλο διαχείρισης του δημοτικού συμβουλίου, ο κίνδυνος δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία των κατοίκων, αλλά και μια πραγματική και μόνιμη ζημιά για τον τουρισμό και την εικόνα της Σιρμιόνε», δήλωσε η ομάδα.
Το γραφικό περιβάλλον, που έχει επαινεθεί από τον Ρωμαίο ποιητή Κατάλλους, αποτελεί από καιρό πόλο έλξης για συγγραφείς και καλλιτέχνες, από τον Άγγλο ποιητή Άλφρεντ Τένισον, που το επισκέφθηκε το 1880, έως τον Έζρα Πάουντ και τον Τζέιμς Τζόις, που συναντήθηκαν στη Σιρμιόνε το 1920. Η Μαρία Κάλλας το επέλεξε ως τοποθεσία για την εξοχική της βίλα.
Η Σιρμιόνε κυβερνήθηκε από τη Βενετική Δημοκρατία από το 1405 έως το 1797 και ίσως χρειαστεί να δανειστεί μια τακτική από τους πρώην ηγεμόνες της, αφού η Βενετία εισήγαγε τέλος εισόδου για να περιορίσει τις αφίξεις κατά τις πιο δημοφιλείς ημερομηνίες του τουριστικού ημερολογίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Ανάληψη ευθύνης με βίντεο-ντοκουμέντο από την Ashab Al Yamim - «Κύμα αντισημιτισμού» καταγγέλλει το Τελ Αβίβ
Συνελήφθη ο δράστης - Ερευνώνται καταγγελίες για αντι-ισλαμικά συνθήματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απορρίπτει το ενδεχόμενο άμεσης ειρήνης με την Τεχεράνη
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.