- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιταλία: Τουριστικό λεωφορείο έπεσε στον ποταμό Πάδο του Τορίνο κάνοντας όπισθεν
Νεκρός ο oδηγός, τρία άτομα τραυματίστηκαν
Ιταλία: Τουριστικό λεωφορείο κάνοντας όπισθεν έπεσε στον ποταμό Πάδο του Τορίνο - Νεκρός ο oδηγός, τρία άτομα τραυματίστηκαν
Δυστύχημα που πιθανότατα προκλήθηκε από αδιαθεσία του οδηγού ενός τουριστικού λεωφορείου σημειώθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας με βίντεο να καταγράφει τη στιγμή που το λεωφορείο κάνει όπισθεν πλησιάζοντας αφύλακτο σημείο κοντά στη γέφυρα Vittorio Emanuele την Τετάρτη υπό τα βλέμματα πανικόβλητων περαστικών.
Το λεωφορείο έπεσε από τη γέφυρα στον ποταμό Πάδο στη βόρεια Ιταλία, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός και να τραυματιστούν τρία άτομα. Στο σημείο έσπευσαν ο δήμαρχος του Τορίνο Στέφανο Λο Ρούσο και ο διευθυντής της αστυνομίας της ιταλικής πόλης, Ρομπέρτο Μαντζιάρντι κι έμειναν άφωνοι στη θέα του μισοβυθισμένου τουριστικού λεωφορείου.
Το λεωφορείο κατευθυνόταν προς το Μιλάνο προκειμένου να παραλάβει ομάδα μαθητών δημοτικού σχολείου για μια εκδρομή στο Αιγυπτιακό Μουσείο στο Τορίνο.
Οδηγοί αυτοκινήτων κόρναραν απεγνωσμένα σε μια προφανή προσπάθεια να ειδοποιήσουν τον οδηγό και να αποτρέψουν την τραγωδία, αλλά μάταια. Το λεωφορείο έπεσε κατακόρυφα στον ποταμό Πάδο με τα νερά να τινάζονται στον αέρα, προτού βυθιστεί, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ακούγονται να ουρλιάζουν έντρομοι.
Περαστικοί, ανάμεσά τους ένας κωπηλάτους που βούτηξε στο ποτάμι, ανέσυραν αιμόφυρτο τον 64χρονο οδηγό του λεωφορείου, Νίκολα Ντι Κάρλο. Ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, αλλά οι νοσοκόμοι δεν κατάφεραν να σώσουν τον οδηγό. Στο τραγικό περιστατικό τραυματίστηκαν ελαφρά και τρεις περαστικές, που τις χτύπησε το λεωφορείο την ώρα που έκανε όπισθεν.
Ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν επιβάτες στο λεωφορείο την ώρα της τραγωδίας. Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος ώστε να διαπιστωθεί αν προκλήθηκε από μηχανική βλάβη, ανθρώπινο λάθος ή ιατρικό πρόβλημα του οδηγού.
Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες: Ο οδηγός του λεωφορείου επιτάχυνε πριν την τραγωδία
«Ήταν απίστευτο. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Είδα το λεωφορείο να κινείται προς την άκρη του δρόμου, στάθηκε κάθετα για λίγα δευτερόλεπτα, προτού πέσει κατακόρυφα. Τινάχτηκαν τεράστιες ποσότητες νερού και όλοι τριγύρω άρχισαν να ουρλιάζουν», δήλωσε 17χρονος μαθητής λυκείου της περιοχής.
Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες άφησαν να εννοηθεί ότι ο οδηγός επιτάχυνε προτού πέσει το λεωφορείο στα νερά του Πάδου.
«Είδα το λεωφορείο να κινείται με τρελή ταχύτητα, χτύπησε στο πέτρινο τειχίο, στάθηκε ισορροπημένο για μια στιγμή και μετά έπεσε. Το λεωφορείο χτύπησε επίσης μια κυρία, αλλά απλώς την έξυσε, χωρίς να την τραυματίσει σοβαρά. Τρέξαμε με σωσίβια και στο μεταξύ έφθασαν και μερικά παλικάρια από μια λέσχη κωπηλασίας, Τους πετάξαμε ένα σφυρί, έσπασαν το παρμπρίζ του λεωφορείου και ανέσυραν τον οδηγό», είπε ο Φίλιππο Καμέντα, ιδιοκτήτης του μπαρ Capodoglio, που είδε το τραγικό συμβάν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.