- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πώς βλέπουν τελικά οι ΗΠΑ τις συλλήψεις και τις διαδηλώσεις στην Τουρκία
Τι ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα όσα συμβαίνουν στη γείτονα
Πώς βλέπουν τελικά οι ΗΠΑ τις συλλήψεις και τις διαδηλώσεις στην Τουρκία - Τι ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα όσα συμβαίνουν στη γείτονα
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέφρασε τις «ανησυχίες» της για τις συλλήψεις και τις μαζικές κινητοποιήσεις στην Τουρκία κατά τη διάρκεια συνάντησης των επικεφαλής της διπλωματίας των δυο χωρών χθες Τρίτη, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Ο υπουργός (Εξωτερικών) εξέφρασε ανησυχίες όσον αφορά τις πρόσφατες συλλήψεις και διαδηλώσεις στην Τουρκία», αναφέρει η τελευταία φράση του ενημερωτικού σημειώματος που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εκπρόσωπό του Τάμι Μπρους μετά τη συνάντηση του Μάρκο Ρούμπιο με τον Χακάν Φιντάν.
Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών για την καταστολή από την τουρκική κυβέρνηση των διαδηλώσεων στη χώρα. Ως τώρα, η Ουάσιγκτον περιοριζόταν να καλεί να γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Διαδηλωτές βγήκαν ξανά μαζικά στους δρόμους στην Τουρκία χθες το βράδυ, παρότι πάνω από 1.400 άνθρωποι —ανάμεσά τους τουλάχιστον 7 δημοσιογράφοι— έχουν συλληφθεί στις ογκώδεις κινητοποιήσεις που πυροδότησε η σύλληψη και η προφυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, βασικού αντιπάλου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ακόμη ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από την Τουρκία να «υποστηρίξει την ειρήνη στην Ουκρανία και στον νότιο Καύκασο». Συνεχάρη την Άγκυρα για τον «ηγετικό ρόλο» της στον αγώνα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και επανέλαβε πως είναι «ανάγκη» να υπάρξει «στενή συνεργασία για να υποστηριχτεί μια Συρία σταθερή, ενωμένη και ειρηνική» που δεν θα αποτελεί «βάση για τη διεθνή τρομοκρατία» ούτε «διάδρομος για τις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες του Ιράν», πάντα κατά το ενημερωτικό δελτίο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή η απόφαση για την επόμενη κυβέρνηση
O κωμικός βρέθηκε ένοχος για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Ιταλικά ΜΜΕ δημοσίευσαν τα απειλητικά μειλ που έλαβαν
Οι αρκούδες γκρίζλι αποτελούν προστατευόμενο είδος στη Βρετανική Κολομβία
Η ανάρτηση που συζητήθηκε
Η απόφαση του δικαστηρίου για τον 35χρονο
Το ασυνήθιστο στοιχείο που προβληματίζει τους ειδικούς ασφαλείας
Διαρροή εγγράφων φέρνει στο φως τη βαθιά στρατιωτική συνεργασία Μόσχας και Τεχεράνης
Το ερώτημα για τις τεράστιες επενδύσεις
Γιατί οι τεχνολογικοί κολοσσοί αντιδρούν
Δύο καταδιωκτικά αεροσκάφη αναγκάστηκαν να απογειωθούν για το συνοδεύσουν
Το ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντo
Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σχεδιάζει να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών - Τι αναφέρει το δημοσίευμα
Ο Χούμπερτ Άιβανγκερ βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο
Νέα δεδομένα στην πολιτική κρίση του Ισραήλ
Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ανταλλαγής πληροφοριών της ΕΕ
Αντιδράσεις για την επιβολή στρατιωτικής θητείας στους σπουδαστές θρησκευτικών σχολών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.