- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ερντογάν κατά αντιπολίτευσης: Έχουν δημιουργήσει κίνημα βίας - Θα λογοδοτήσουν
Το «σόου» του CHP θα τελειώσει αναπόφευκτα και ότι θα νιώσουν ντροπή για το «κακό» που έκαναν στη χώρα, τόνισε
Ερντογάν κατά αντιπολίτευσης: Έχουν δημιουργήσει κίνημα βίας - Θα λογοδοτήσουν - Το «σόου» του CHP θα τελειώσει αναπόφευκτα και ότι θα νιώσουν ντροπή για το «κακό» που έκαναν στη χώρα, τόνισε
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι διαδηλώσεις κατά της φυλάκισης του Εκρέμ Ιμάμογλου έχουν μετατραπεί σε ένα «κίνημα βίας», με τον Τούρκο πρόεδρο να λέει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα λογοδοτήσει για τραυματισμούς αστυνομικών και για ζημιές σε περιουσίες.
Η σύλληψη την περασμένη Τετάρτη του Ιμάμογλου, βασικού πολιτικού αντιπάλου του Ερντογάν, πυροδότησε τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στους δρόμους στην Τουρκία εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Χθες Κυριακή, δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκισή του, εν αναμονή της δίκης, με κατηγορίες διαφθοράς που ο ίδιος αρνείται.
Παρά τις απαγορεύσεις που επέβαλαν οι αρχές για συγκεντρώσεις, οι ως επί το πλείστον ειρηνικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίστηκαν για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα χθες Κυριακή, με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να κατεβαίνουν στους δρόμους και το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του Ιμάμογλου να ζητά να συνεχιστούν οι πανεθνικές διαδηλώσεις.
Μιλώντας έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι το CHP πρέπει να σταματήσει να «παρακινεί» πολίτες, προσθέτοντας ότι το «σόου» του CHP θα τελειώσει αναπόφευκτα και ότι θα νιώσουν ντροπή για το «κακό» που έκαναν στη χώρα.
Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι σπέρνουν τον «τρόμο» στους δρόμους και θέτουν απειλή στην εθνική ασφάλεια. Ο υπουργός τόνισε ότι 1.133 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία από την Τετάρτη, ημέρα σύλληψης του Ιμάμογλου και ότι 123 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.