- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τουρκία: Η πρώτη αντίδραση Ερντογάν μετά τη σύλληψη Ιμάμογλου
«Δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με θεατρινισμούς»
Τουρκία: Η πρώτη αντίδραση Ερντογάν μετά τη σύλληψη Ιμάμογλου
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα προσπαθεί να καλύψει τα λάθη του και να εξαπατήσει τους πολίτες με «θεατρινισμούς».
Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο του Ερντογάν για τη σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.
«Δεν έχουμε ούτε χρόνο για να σπαταλήσουμε σε μάταιες συζητήσεις, ούτε σωρούς χρημάτων για να τα πετάμε απερίσκεπτα», είπε στην ομιλία του στην Άγκυρα.
Τα προβλήματα του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος «δεν είναι θέματα της χώρας, αλλά μιας χούφτας καιροσκόπων», συνέχισε. «Δεν έχουμε χρόνο να σπαταλήσουμε στους θεατρινισμούς της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε.
Την ίδια ώρα η τουρκική αστυνομία έκανε απόψε χρήση πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων προς την κατεύθυνση του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί μπροστά από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης, έπειτα από κάλεσμα του κόμματος CHP του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου, μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη χθες του Ιμάμογλου, δημάρχου που εξελέγη με το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.
Σύμφωνα με ανταποκριτές του AFP, οι αστυνομικοί ήθελαν να εμποδίσουν μία ομάδα νεαρών διαδηλωτών που επιχειρούσε να κατευθυνθεί προς την πλατεία Ταξίμ, έναν εμβληματικό χώρο διαμαρτυρίας, που έχει πλήρως αποκλειστεί με μεταλλικά κιγκλιδώματα.
Από ένα λεωφορείο, στο οποίο είχε ανέβει, ο πρόεδρος του CHP Οζγκιούρ Εζέλ, που απηύθυνε κάλεσμα για τη συγκέντρωση, είπε προς την αστυνομία:
«Δεν θέλω να βλέπω πλαστικές σφαίρες εδώ. Εάν όχι, η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης θα καταστεί υπεύθυνη για ό,τι συμβεί», προειδοποίησε.
«Ποιοι είστε εσείς που θα ψεκάσετε με δακρυγόνα την ελπίδα της Τουρκίας;» συνέχισε ο ίδιος, συνοδευόμενος από τις φωνές του συγκεντρωμένου πλήθους που ζητούσε επιτακτικά την παραίτηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Κύμα συλλήψεων στην Τουρκία για αναρτήσεις στο διαδίκτυο μετά τη φυλάκιση Ιμάμογλου
Οι αρχές της Τουρκίας συνέλαβαν δεκάδες άτομα για «προκλητικές» αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τη σύλληψη του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, την Τετάρτη.
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου ήταν ένας από τους 106 ανθρώπους που κρατήθηκαν στην Τουρκία με κατηγορίες που περιλαμβάνουν διαφθορά και παροχή βοήθειας σε τρομοκρατικές οργανώσεις – μια κίνηση που προκάλεσε διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.
Ο Ιμάμογλου, μέλος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), αποτελεί βασικό πολιτικό αντίπαλο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επρόκειτο να ανακηρυχθεί υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2028 μέσα στην εβδομάδα.
Διαβάστε ακόμη → Εκρέμ Ιμάμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος ηγέτης της αντιπολίτευσης που διώκει ο Ερντογάν
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή η απόφαση για την επόμενη κυβέρνηση
O κωμικός βρέθηκε ένοχος για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Ιταλικά ΜΜΕ δημοσίευσαν τα απειλητικά μειλ που έλαβαν
Οι αρκούδες γκρίζλι αποτελούν προστατευόμενο είδος στη Βρετανική Κολομβία
Η ανάρτηση που συζητήθηκε
Η απόφαση του δικαστηρίου για τον 35χρονο
Το ασυνήθιστο στοιχείο που προβληματίζει τους ειδικούς ασφαλείας
Διαρροή εγγράφων φέρνει στο φως τη βαθιά στρατιωτική συνεργασία Μόσχας και Τεχεράνης
Το ερώτημα για τις τεράστιες επενδύσεις
Γιατί οι τεχνολογικοί κολοσσοί αντιδρούν
Δύο καταδιωκτικά αεροσκάφη αναγκάστηκαν να απογειωθούν για το συνοδεύσουν
Το ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντo
Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σχεδιάζει να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών - Τι αναφέρει το δημοσίευμα
Ο Χούμπερτ Άιβανγκερ βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο
Νέα δεδομένα στην πολιτική κρίση του Ισραήλ
Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ανταλλαγής πληροφοριών της ΕΕ
Αντιδράσεις για την επιβολή στρατιωτικής θητείας στους σπουδαστές θρησκευτικών σχολών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.