- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Ολοκληρώθηκε η συνομιλία με τον Πούτιν - Iκανοποίηση και από τις δυο πλευρές
Εν μέσω διαπραγματεύσεων για το μέλλον της Ουκρανίας
Τραμπ: Ολοκληρώθηκε η συνομιλία με τον Πούτιν
Οι πρόεδροι Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ ολοκλήρωσαν τηλεφωνική επικοινωνία την Τρίτη, όπως μετέδωσε το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ενώ απεσταλμένος του Κρεμλίνου την χαρακτήρισε «ιστορική» στιγμή.
Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Νταν Σκαβίνο είχε δηλώσει νωρίτερα ότι το τηλεφώνημα «πήγαινε καλά». Ο Κιρίλ Ντιμιτρίεφ, Ρώσος αξιωματούχος, δήλωσε ότι υπό την ηγεσία του Τραμπ και του Πούτιν ο κόσμος έχει γίνει πολύ πιο ασφαλής.
Η Ουκρανία έχει ήδη συμφωνήσει στην προτεινόμενη από τις ΗΠΑ κατάπαυση του πυρός στη μεγαλύτερη σύγκρουση στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στην οποία εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί, εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί και πόλεις έχουν μετατραπεί σε ερείπια.
Ο Πούτιν, οι δυνάμεις του οποίου εισέβαλαν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι υποστηρίζει κατ' αρχήν την πρόταση της Ουάσινγκτον για εκεχειρία, αλλά ότι οι δυνάμεις του θα συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι να καθοριστούν διάφοροι κρίσιμοι όροι.
Ο Τραμπ ελπίζει επίσης να εξασφαλίσει πρόοδο προς ένα πιο μακροπρόθεσμο ειρηνευτικό σχέδιο, το οποίο έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να περιλαμβάνει εδαφικές παραχωρήσεις από το Κίεβο και τον έλεγχο του πυρηνικού εργοστασίου της Ουκρανίας στη Ζαπορίζια.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πριν από την κλήση ότι ο Τραμπ και ο Πούτιν θα συζητούσαν τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και ότι θα μιλήσουν «για όσο χρονικό διάστημα κρίνουν απαραίτητο».
Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι υπήρχε ήδη μια «ορισμένη κατανόηση» μεταξύ των δύο ηγετών, με βάση την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στις 12 Φεβρουαρίου και τις επακόλουθες επαφές υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.