- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ουκρανία: «Ναι μεν αλλά» του Πούτιν στην πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός
Zητά περισσότερες λεπτομέρειες «καταρχάς»
Ουκρανία: «Ναι μεν αλλά» του Πούτιν στην πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία συμφωνεί με τις προτάσεις των ΗΠΑ για τη διακοπή των συγκρούσεων, αλλά δήλωσε ότι οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός θα πρέπει να οδηγήσει σε μια μακροχρόνια ειρήνη και θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις βαθύτερες αιτίες της σύγκρουσης.
«Συμφωνούμε με τις προτάσεις για την παύση των εχθροπραξιών», δήλωσε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Κρεμλίνο μετά από συνομιλίες με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.
«Αλλά προχωρούμε από το γεγονός ότι αυτή η παύση θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να οδηγήσει σε μακροχρόνια ειρήνη και να εξαλείψει τις αρχικές αιτίες αυτής της κρίσης».
«Πώς μπορούμε και πώς θα είμαστε σίγουροι ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο; Πώς θα οργανωθεί ο έλεγχος (της κατάπαυσης του πυρός);» δήλωσε ο Πούτιν. «Όλα αυτά είναι σοβαρά ερωτήματα».
«Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να συζητήσουμε. Και νομίζω ότι πρέπει να μιλήσουμε και με τους Αμερικανούς συναδέλφους μας».
Ο Τραμπ είχε πει στον Λευκό Οίκο την Τετάρτη ότι ελπίζει το Κρεμλίνο να συμφωνήσει με την πρόταση των ΗΠΑ για εκεχειρία 30 ημερών, την οποία η Ουκρανία δήλωσε ότι θα υποστηρίξει, για να τερματιστεί αυτό που ο Τραμπ αποκάλεσε «λουτρό αίματος».
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν από τα μέσα του 2024 και ελέγχουν σχεδόν το ένα πέμπτο του εδάφους της Ουκρανίας, τρία χρόνια αφότου έστειλαν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στη γείτονα σε έναν πόλεμο που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα σταματήσει.
Ο Πούτιν την Τετάρτη φόρεσε πράσινη στολή παραλλαγής για να επισκεφθεί ένα διοικητήριο στην περιοχή Κουρσκ της δυτικής Ρωσίας, όπου η Ουκρανία πρόκειται να χάσει τα ερείσματά της μετά από μια μεγάλη επίθεση των ρωσικών δυνάμεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Τελ-Αβίβ και Άγκυρας
Η προσωρινή πρόεδρος Ροντρίγκεζ προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια των ΗΠΑ
Αιφνιδίασε τους πελάτες στο Ρέντμπεργκ στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή μετά την άνοδό του στον θρόνο
Αφορμή για τις διαδηλώσεις ήταν η έξωση της 87χρονης Μαρικάρμεν από το διαμέρισμά της
Ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών
Μόνο η διπλωματία μπορεί να οδηγήσει σε μια διευθέτηση της κρίσης, τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα δύο ζώα θα περάσουν τα επόμενα δέκα χρόνια σε έναν ζωολογικό κήπο στην Ατλάντα
Eκατοντάδες διαδηλωτές καταγγέλλουν την έξωση της 87χρονης
Η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση «μείζον περιστατικό»
«Αυτό που είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα ηθικό», δήλωσε ο ποντίφικας από τη Λούρδη
H ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού μπροστά σε άδεια έδρανα εν όψει των εκλογών στο Ισραήλ
Στο πλευρό της 87χρονης γυναίκας διαδηλωτές
Πόσα μπορεί κανείς άραγε να περιμένει από έναν οργανισμό χωρίς καμία ουσιαστική ισχύ στην εποχή της πολυκρίσης;
Τα μυστικά της επιτυχίας και τη φιλοσοφία της ζωής του μοιράστηκε ο χολιγουντιανός σταρ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της «ανεξαρτήτως συνθηκών»
«Θα μπορούσατε να είστε εσείς η επόμενη Μαρικάρμεν», έγραφαν τα πανό
Οι διαδηλωτές ζητούν τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν και οι συναυλίες του Βρετανού Εντ Σίραν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.