- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ουκρανία: «Ναι μεν αλλά» του Πούτιν στην πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός
Zητά περισσότερες λεπτομέρειες «καταρχάς»
Ουκρανία: «Ναι μεν αλλά» του Πούτιν στην πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία συμφωνεί με τις προτάσεις των ΗΠΑ για τη διακοπή των συγκρούσεων, αλλά δήλωσε ότι οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός θα πρέπει να οδηγήσει σε μια μακροχρόνια ειρήνη και θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις βαθύτερες αιτίες της σύγκρουσης.
«Συμφωνούμε με τις προτάσεις για την παύση των εχθροπραξιών», δήλωσε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Κρεμλίνο μετά από συνομιλίες με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.
«Αλλά προχωρούμε από το γεγονός ότι αυτή η παύση θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να οδηγήσει σε μακροχρόνια ειρήνη και να εξαλείψει τις αρχικές αιτίες αυτής της κρίσης».
«Πώς μπορούμε και πώς θα είμαστε σίγουροι ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο; Πώς θα οργανωθεί ο έλεγχος (της κατάπαυσης του πυρός);» δήλωσε ο Πούτιν. «Όλα αυτά είναι σοβαρά ερωτήματα».
«Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να συζητήσουμε. Και νομίζω ότι πρέπει να μιλήσουμε και με τους Αμερικανούς συναδέλφους μας».
Ο Τραμπ είχε πει στον Λευκό Οίκο την Τετάρτη ότι ελπίζει το Κρεμλίνο να συμφωνήσει με την πρόταση των ΗΠΑ για εκεχειρία 30 ημερών, την οποία η Ουκρανία δήλωσε ότι θα υποστηρίξει, για να τερματιστεί αυτό που ο Τραμπ αποκάλεσε «λουτρό αίματος».
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν από τα μέσα του 2024 και ελέγχουν σχεδόν το ένα πέμπτο του εδάφους της Ουκρανίας, τρία χρόνια αφότου έστειλαν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στη γείτονα σε έναν πόλεμο που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα σταματήσει.
Ο Πούτιν την Τετάρτη φόρεσε πράσινη στολή παραλλαγής για να επισκεφθεί ένα διοικητήριο στην περιοχή Κουρσκ της δυτικής Ρωσίας, όπου η Ουκρανία πρόκειται να χάσει τα ερείσματά της μετά από μια μεγάλη επίθεση των ρωσικών δυνάμεων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.