- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Πρόκειται να χάσει τον θύλακα του Κουρσκ στο εσωτερικό της Ρωσίας
Aυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το Reuters
Ουκρανία: Πρόκειται να χάσει τον θύλακα του Κουρσκ στο εσωτερικό της Ρωσίας
Τα στρατεύματα της Ουκρανίας φάνηκαν να χάνουν τα δύσκολα κερδισμένα ερείσματά τους στο εσωτερικό της ρωσικής περιοχής Κουρσκ την Τετάρτη, καθώς η Μόσχα ισχυρίστηκε περαιτέρω πρόοδο.
Η Ουκρανία προκάλεσε ένα από τα μεγαλύτερα σοκ του πολέμου στις 6 Αυγούστου του περασμένου έτους περνώντας τα σύνορα και αρπάζοντας ένα κομμάτι γης μέσα στη Ρωσία, ενισχύοντας το ηθικό των πολιτών και κερδίζοντας ένα πιθανό διαπραγματευτικό χαρτί.
Αλλά αφού προσκολλήθηκε για περισσότερους από επτά μήνες σε μια σταδιακά συρρικνούμενη περιοχή, η Ουκρανία είδε τη θέση της να επιδεινώνεται απότομα την τελευταία εβδομάδα.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε την Τετάρτη την κατάληψη πέντε ακόμη χωριών και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι «η δυναμική είναι καλή».
Το Deep State, ένας έγκυρος ουκρανικός ιστότοπος που καταγράφει τις γραμμές του μετώπου του πολέμου, ενημέρωσε τον χάρτη του πεδίου μάχης για να δείξει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν είχαν πλέον τον έλεγχο της. Ωστόσο, ανέφερε ότι οι μάχες συνεχίζονται στα περίχωρα.
Ο ανώτατος διοικητής της Ουκρανίας διέψευσε αυτή την εβδομάδα ότι οι δυνάμεις του είχαν περικυκλωθεί, αλλά δήλωσε ότι έπαιρναν καλύτερες αμυντικές θέσεις.
Ο ανεξάρτητος Ρώσος αναλυτής Ruslan Leviev δήλωσε ότι η ουκρανική εισβολή πλησιάζει στο τέλος της. «Ίσως αυτή η ιστορία να τελειώσει σήμερα. Ίσως προσπαθήσουν να κρατήσουν τα συνοριακά χωριά για άλλες δύο ημέρες. Αλλά συνολικά, η ιστορία του προγεφυρώματος του Κουρσκ φτάνει στο τέλος της και τα ουκρανικά στρατεύματα αποχωρούν», δήλωσε στην τηλεόραση Dozhd.
Η Ουκρανία συμφώνησε την Τρίτη σε μια πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός για 30 ημέρες στον πόλεμο, ο οποίος παρατείνεται για περισσότερα από τρία χρόνια. Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι πρέπει να ενημερωθεί από την αμερικανική πλευρά προτού σχολιάσει αν οι όροι κατάπαυσης του πυρός είναι αποδεκτοί.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο νικητής ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 50 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα
Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
«Ήθελα να τιμήσω τον Ιπποκράτη», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου
«Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ
«Η επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ αποτελεί παγκόσμια ευθύνη», τονίζει ο Στάρμερ
«No more Mr. nice guy», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του
Η τεχνολογική ελίτ της Σίλικον Βάλεϊ έχει υποχρέωση να συμμετέχει στην άμυνα του έθνους
Διεθνές Συμπόσιο στη Βοστώνη, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών από αμερικανικά και ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας
«Οι απεσταλμένοι μου θα μεταβούν στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν» αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα σημάδια στις σορούς ενηλίκων
Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
Τα Στενά του Ορμούζ έμειναν για λιγότερο από ένα 24ωρο ανοιχτά
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.