- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντόναλντ Τραμπ: Προετοιμάζει τη διάλυση του υπουργείου Παιδείας
Έχει διορίσει τη Λίντα Μακμάν με την αποστολή να «θέσει τον εαυτόν της σε ανεργία».
Ντόναλντ Τραμπ: Προετοιμάζει τη διάλυση του υπουργείου Παιδείας
Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ τη βούλησή του να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας, προετοιμάζει τη διάλυσή του, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία, εντούτοις, υπογραμμίζουν πως μια οριστική κατάργησή του εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Κογκρέσου.
Η εκπρόσωπος Τύπου του Αμερικανού προέδρου Κάρολιν Λίβιτ διαβεβαίωσε με ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα υπογράψει σήμερα κάποιο διάταγμα προς αυτήν την κατεύθυνση, χωρίς όμως να διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες που μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.
Σε γνώση αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, με πρώτη τη Wall Street Journal, περιήλθε ένα προσχέδιο διατάγματος το οποίο ανέθετε στη νέα υπουργό Παιδείας και πρώην επικεφαλής της αμερικανικής ομοσπονδίας κατς, Λίντα Μακμάν, να διαλύσει το υπουργείο της.
Αυτά τα μέσα ανέφεραν πως η υπογραφή του εκτελεστικού διατάγματος θα μπορούσε να λάβει χώρα σήμερα, κάτι που ωστόσο ο Λευκός Οίκος διέψευσε.
Σύμφωνα με το προσχέδιο του κειμένου, η Λίντα Μακμάν θα αναλάβει «να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διευκολύνει το κλείσιμο του υπουργείου Παιδείας» εντός του «ορίου που αρμόζει και επιτρέπεται από τον νόμο».
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ότι θα διέλυε αυτό το υπουργείο προκειμένου να μεταφέρει τις αρμοδιότητές του στις αμερικανικές πολιτείες, που διαθέτουν ήδη τις αναγκαίες δεξιότητες επί του θέματος.
Είχε τότε διορίσει τη Λίντα Μακμάν με την αποστολή να «θέσει τον εαυτόν της σε ανεργία».
Η αμερικανική σκληροπυρηνική δεξιά κατηγορεί τα δημόσια σχολεία ότι κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά προωθώντας ιδέες της «woke» κουλτούρας.
Σε ορισμένες συντηρητικές πολιτείες, παιδαγωγικά περιεχόμενα σχετικά με τη δουλεία τροποποιήθηκαν και μυθιστορήματα με θέμα τη σεξουαλικότητα ή τον ρατσισμό αποσύρθηκαν από τις σχολικές βιβλιοθήκες.
Ιδρυθέν το 1979 υπό την προεδρία του Τζίμι Κάρτερ, το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να διαλυθεί πλήρως χωρίς την έγκριση ενός νόμου που θα έχει εξασφαλίσει 60 ψήφους στη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν αυτήν τη στιγμή 53 έδρες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτες αναζητούν δροσιά σε ποτάμια και κανάλια αψηφώντας τους κινδύνους
Το τρομακτικό βίντεο που καταγράφεται η σύγκρουση
Έχει έρθει πλέον η ώρα των διαπραγματεύσεων, με μεσολάβηση του Πακιστάν και του Κατάρ
Πίσω από τα καραγκιοζιλίκια του Ντόναλντ Τραμπ υπάρχουν και πραγματικότητες που δεν προκαλούν καθόλου γέλιο
Πόλεμοι, κλιματικά σοκ και αναγκαστικοί εκτοπισμοί επηρεάζουν την εκπαίδευση παιδιών και εφήβων
Ποια είναι τα βασικά του σημεία
Κάνει λόγο για «πολιτικό θέατρο»
Οι αρχές ερευνούν τη μακάβρια συλλογή λειψάνων που βρέθηκε στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του
«Ήμουν απλώς έξω για μια βόλτα με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο», δικαιολογήθηκε
Μαρτυρίες ότι έστειλε φωτογραφίες σε συμμαθητές της μετά τους φόνους
Παρουσιαζόταν υπεύθυνος για τον λιμό της Βεγγάλης το 1943
Έπασχε από ανίατη ασθένεια
Ο άλλοτε παρουσιαστής του Fox News έχει έρθει σε ρήξη με τον Τραμπ
Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες
«Τελευταία μου μέρα εδώ», ακούγεται να λέει εγκλωβισμένος επισκέπτης
To περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο
Ο γίγαντας της τεχνολογίας απομάκρυνε 21.000 εργαζόμενους
Η τελευταία πράξη στο οικογενειακό δράμα του Ρομπ Ράινερ, πριν τα Χριστούγεννα του 2025
Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν επίσης δύο υπουργοί
Τι συνέβη λίγο πριν την κατάρριψη του μαχητικού τον περασμένο Απρίλιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.