- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Ζελένσκι, πριν τις συνομιλίες ΗΠΑ και Ρωσίας, για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Αρχίζουν αύριο, Τρίτη, οι επαφές Πούτιν - Τραμπ στο Ριάντ
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε επίσημη επίσκεψη πριν τη Σύνοδο Κορυφής Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα βρεθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για επίσημη επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητήσει «μεγάλο ανθρωπιστικό πρόγραμμα», ενώ αναμένεται σύντομα στην περιοχή να συναντηθούν οι πρόεδροι των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Επίσημη επίσκεψη, μαζί με την πρώτη κυρία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», ανακοίνωσε ο κ. Ζελένσκι μέσω X, μεταφορτώνοντας βίντεο στο οποίο εικονίζονται καθώς κατεβαίνουν από αεροσκάφος. «Η κορυφαία προτεραιότητά μας είναι να φέρουμε ακόμη περισσότερους αιχμαλώτους μας σπίτι, επενδύσεις και οικονομική εταιρική σχέση, καθώς και μεγάλης κλίμακας ανθρωπιστικό πρόγραμμα», πρόσθεσε. Ο κ. Ζελένσκι είχε αναγγείλει περιοδεία του στα ΗΑΕ, στην Τουρκία και στη Σαουδική Αραβία από την περασμένη εβδομάδα. Όπως σημείωσε την Παρασκευή, δεν προγραμματίζει να έχει συνομιλίες ούτε με Ρώσους ούτε με Αμερικανούς αξιωματούχους.
Προετοιμασίες για Σύνοδο Κορυφής Πούτιν και Τραμπ
Η Μόσχα και η Ουάσιγκτον κάνουν προετοιμασίες για σύνοδο κορυφής των κ.κ. Πούτιν και Τραμπ, προκαλώντας εντεινόμενη νευρικότητα στο Κίεβο και στην Ευρώπη, που επιδιώκουν να μην αφεθούν στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων για τον πόλεμο. Τα ΗΑΕ έχουν διαδραματίσει επανειλημμένα σημαντικό μεσολαβητικό ρόλο στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, διευκολύνοντας ιδίως ανταλλαγές αιχμαλώτων, καθώς και τον επαναπατρισμό παιδιών από την Ουκρανία που είχαν μεταφερθεί στη Ρωσία.
Οι συνομιλίες για το ουκρανικό, με τη συμμετοχή της ρωσικής αντιπροσωπείας, θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη, στο Ριάντ, όπως ανέφερε η ρωσική εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζονται. Ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου για τη Μέση Ανατολή, Στιβ Γουίτκοφ, δήλωσε χθες ότι μεταβαίνει σήμερα στη Σαουδική Αραβία, μαζί με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικ Βαλτς, για να έχουν συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχος αναφορικά με τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Στο Ριάντ θα μεταβεί και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο. Δεν έχει καταστεί γνωστό ποια θα είναι τα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.