- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μακρόν ζητά από Συρία να αγωνιστεί κατά του ISIS και να μην εγκαταλείψει τους Κούρδους
«Είμαστε έτοιμοι να σταθούμε στο πλευρό σας», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Μακρόν: Η νέα κυβέρνηση της Συρίας να αγωνιστεί κατά του Ισλαμικού Κράτους και να μην εγκαταλείψει τους Κούρδους
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα τις μεταβατικές αρχές της Συρίας να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον διεθνή συνασπισμό που εδρεύει στο Ιράκ και μάχεται το Ισλαμικό Κράτος, για να αποτρέψουν μια αποσταθεροποίηση της χώρας τους, κατά τη μεταβατική περίοδο.
«Ο αγώνας κατά του ΙΚ είναι απόλυτη προτεραιότητα», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, κλείνοντας τη διεθνή υπουργική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. «Για τον λόγο αυτόν, το να έχετε μια στενή συνεργασία με τον (διεθνή) συνασπισμό Inherent Resolve είναι πολύ καλή ιδέα», πρότεινε, καλώντας επίσης όλους τους συμμετέχοντες στον συνασπισμό αυτόν «να επανεκτιμήσουν τη στάση τους».
Η Δύση, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους που ηττήθηκε το 2019 αλλά εξακολουθεί να συνιστά απειλή για το Ιράκ και τη Συρία.
«Δεν αρκεί να σας λέμε μόνο να αγωνιστείτε εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων, είμαστε έτοιμοι να σταθούμε στο πλευρό σας», τόνισε ο Μακρόν. «Βασική προτεραιότητα είναι η ασφάλεια, να φροντίσουμε ώστε η Συρία να μην ξαναγίνει μια πλατφόρμα για οργανώσεις που συνδέονται με το Ιράν και συμμετέχουν στην αποσταθεροποιητική, περιφερειακή ατζέντα του. Η Συρία πρέπει σαφέστατα να συνεχίσει να μάχεται εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων που σπέρνουν το χάος στη χώρα σας και θέλουν να το εξάγουν», υπογράμμισε επίσης.
Το μήνυμα προς τον αλ Σάρα για τους Κούρδους
Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε επίσης τον μεταβατικό πρόεδρο Άχμεντ αλ Σάρα και την κυβέρνησή του να εντάξουν πλήρως τους Κούρδους της Συρίας, τους συμμάχους της Δύσης στον αγώνα κατά του ΙΚ, στη μελλοντική διαδικασία πολιτικής μετάβασης. «Η πλήρη ενσωμάτωσή τους στη συριακή μετάβαση θα υπηρετήσει τον στόχο σας για ασφάλεια, αφού πρόκειται για πολλούς, ισχυρούς μαχητές» είπε, τονίζοντας: «Έχουμε χρέος απέναντι στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (σ.σ. τον αραβοκουρδικό συνασπισμό), δεν πρέπει να τις εγκαταλείψουμε».
«Η ευθύνη σας σήμερα είναι να τους εντάξετε (…) στον ίδιο στόχο, τον αγώνα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων που σας αποσταθεροποιούν», πρόσθεσε, δεσμευόμενος: «Ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε, για την ασφάλεια τη δική σας και των γειτόνων σας, θα το κάνουμε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eνώ η σύγκρουση έχει πλέον μπει στον έβδομο μήνα
Παραμένουν στη φυλακή των ΗΠΑ
Όσα δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.