- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιατί θέλει ο Μασκ να αγοράσει τώρα την OpenAI - Οι κόντρες και το πρόβλημα της χρηματοδότησης
Ο Ίλον Μασκ επιδιώκει να αγοράσει την OpenAI του Σαμ Άλτμαν έναντι 97,4 δισεκατομμυρίων ευρώ – με τον τελευταίο ωστόσο να μην έχει καμία πρόθεση να πουλήσει την εταιρεία.
«Πίσω από τις επιδιώξεις του Μασκ δεν κρύβεται μονάχα η διάθεση του δισεκατομμυριούχου για προσωπική εκδίκηση απέναντι στον Άλτμαν», σχολιάζει ο γερμανικός τύπος. «Ο Μασκ υπερβαίνει τα όρια που διαχωρίζουν τον επιχειρηματία από τον λομπίστα και από τον πολιτικό παίκτη.
Και η OpenAI αποτελεί απλώς μία πρόγευση για το τι έπεται.
Μασκ: Οξύνονται οι ήδη υπάρχουσες εντάσεις με τον CEO της OpenAI
Ο Μασκ έχει μία σχέση ετών με την OpenAI – αρχικά ως συνιδρυτής της εταιρείας και πλέον ως ανταγωνιστής τους. Την ώρα που υπό τον Άλτμαν η εταιρεία προχώρησε σε μία στενή συνεργασία με τη Microsoft, ο Μασκ ακολουθεί μία διαφορετική πορεία με τη δική του εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, την xAI, και διατείνεται πως προσφέρει μία ανεξάρτητη τεχνητή νοημοσύνη – η οποία όμως βρίσκεται υπό τον έλεγχό του. Και το γεγονός ότι ο Μασκ θέτει τώρα στο στόχαστρο την OpenAI καταδεικνύει πως δεν τον ενδιαφέρει μόνο η τεχνολογία, αλλά η στρατηγική δύναμη».
Την ίδια στιγμή, με τις τεράστιες χορηγίες του προς τον Ντόναλντ Τραμπ «ο Μασκ έχει διασφαλίσει και έναν καινούριο ρόλο ως επικεφαλής Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας και ως εκ τούτου έχει πλέον άμεση επιρροή στις πολιτικές αποφάσεις. […] Οι συγκρούσεις συμφερόντων είναι τεράστιες – η Tesla και η SpaceX, που επωφελούνται από κρατικές επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, θα μπορούν να έχουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη λόγω της πολιτικής θέσης του Μασκ».
Ο δισεκατομμυριούχος «θα μπορούσε να επιδιώξει να εμπλακεί και στη θέσπιση του ρυθμιστικού πλαισίου για την τεχνητή νοημοσύνη», συνεχίζει η Handelsblatt. «Και κάπως έτσι θα είναι σε θέση να αλλάξει προς όφελός του τους κανόνες του παιχνιδιού σε έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς του μέλλοντος».
Πηγή: DW
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.