- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Νότια Κορέα: Δασκάλα μαχαίρωσε και σκότωσε οκτάχρονη μαθήτριά της
Είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά λίγες ημέρες πριν το τραγικό περιστατικό
Μία δασκάλα στη Νότια Κορέα μαχαίρωσε θανάσιμα μαθήτριά της, ενώ η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες της δολοφονίας
Μία δασκάλα στη Νότια Κορέα μαχαίρωσε θανάσιμα οκτάχρονη μαθήτρια σε δημοτικό σχολείο, σε ένα περιστατικό που έχει προκαλέσει σοκ στην χώρα.
South Korea in shock after 8-year-old Kim Ha-neul was stabbed to death yesterday by a teacher at her elementary school in Daejeon. The teacher then tried to kill herself. https://t.co/34oObm1TGm
— Raphael Rashid (@koryodynasty) February 11, 2025
Η δασκάλα, η οποία είναι γύρω στα 40, ομολόγησε ότι μαχαίρωσε τη μαθήτρια στην κεντρική πόλη Daejeon της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με όσα ανέφερε η αστυνομία.
Το κορίτσι βρέθηκε με μαχαιριές στον δεύτερο όροφο ενός σχολικού κτιρίου το απόγευμα της Δευτέρας και διαπιστώθηκε ο θάνατός της στο νοσοκομείο. Η δασκάλα βρισκόταν δίπλα της φέροντας μαχαιριές που σύμφωνα με την αστυνομία ενδέχεται να προκάλεσε η ίδια στον εαυτό της.
Ο εκτελών χρέη προέδρου της Νότιας Κορέας Choi Sang-mok διέταξε την Τρίτη τη διεξαγωγή έρευνας για την υπόθεση και κάλεσε τις αρχές να «εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι τέτοια περιστατικά δεν θα επαναληφθούν ποτέ», αναφέρει το BBC.
Η δασκάλα είχε ζητήσει εξάμηνη άδεια απουσίας επικαλούμενη κατάθλιψη στις 9 Δεκεμβρίου, αλλά επέστρεψε στο σχολείο μόλις 20 ημέρες αργότερα, αφού γιατρός την έκρινε ικανή να εργαστεί, ανέφερε το γραφείο εκπαίδευσης της Daejeon.
Λίγες ημέρες πριν από το περιστατικό, η καθηγήτρια είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά, μεταξύ των οποίων να επιτεθεί σε μία άλλη καθηγήτρια κρατώντας την από το κεφάλι, όπως υποστηρίζεται. Δύο αξιωματούχοι του γραφείου εκπαίδευσης επισκέφθηκαν το σχολείο τη Δευτέρα, το πρωί του μαχαιρώματος, για να διερευνήσουν τον καυγά αυτό.
Η μαθήτρια δηλώθηκε ως αγνοούμενη το βράδυ της Δευτέρας, αφού ο οδηγός του λεωφορείου ενημέρωσε το σχολείο ότι δεν την είχε εντοπίσει για να την παραλάβει εκείνη την ημέρα.
Η αστυνομία δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει την ανάκριση της δασκάλας αφού αναρρώσει από την εγχείρησή της.
Μετά την επίθεση στη συνάδελφο, το γραφείο εκπαίδευσης συνέστησε να τεθεί η δασκάλα σε άδεια και να απομακρυνθεί από την άλλη δασκάλα, με την οποία είχε διαπληκτιστεί. Την έβαλαν να κάθεται δίπλα στο γραφείο του υποδιευθυντή, ώστε να την παρακολουθούν στενά.
Επίσης, δεν είχε διδάξει κανένα μάθημα από την άδειά της τον Δεκέμβριο και δεν είχε καμία επαφή με την μαθήτρια που φέρεται να μαχαίρωσε, δήλωσε ο αξιωματούχος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.