- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να καταργήσει την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών
Δεν σκοπεύει να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Καλιφόρνια μετά τις φωτιές
«Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών πραγματικά μας απογοήτευσε», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έβαλε στο μάτι την ομοσπονδιακή υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.
«Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών μας πραγματικά απογοήτευσε. Απογοήτευσε όλη τη χώρα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις καταστροφές στη Βόρεια Καρολίνα και την Καλιφόρνια, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να την καταργήσει, δίνοντας περισσότερες εξουσίες στους κυβερνήτες των πολιτειών.
Στο Λος Άντζελες, όπου επιθεώρησε από αέρος τις πληγείσες περιοχές, δεσμεύτηκε να συνεργαστεί για την αποκατάσταση των ζημιών με τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Καλιφόρνιας παρά τη μεταξύ τους αντιπαλότητα το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Όμως, λίγο αργότερα και μετά την περιήγησή του στις κατεστραμμένες περιοχές, άφησε να εννοηθεί πως δεν θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του Λος Άντζελες, αν η Καλιφόρνια δεν υπακούσει στην κυβέρνησή του, ενώ είχε έναν έντονο διάλογο με τη δήμαρχο της πόλης, ζητώντας της να κινηθεί πιο γρήγορα.
Την ίδια ώρα, και λίγο πριν την αναχώρησή του από το Λος Άντζελες έσπευσε να εκφράσει την ικανοποίησή του για την επικύρωση από τη Γερουσία του Πιτ Χεγκσεθ ως υπουργού Άμυνας, παρά την οριακή πλειοψηφία μετά την καταψήφιση του από τρείς Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές και την ισοπαλία που προέκυψε στη ψηφοφορία, αφού χρειάστηκε να ψηφίσει ο αντιπρόεδρος Βανς για να εγκριθεί ο διορισμός με μόλις μία ψήφο διαφορά. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη φορά στην αμερικανική ιστορία που παρεμβαίνει αντιπρόεδρος για να «σώσει» ουσιαστικά υπουργικό διορισμό.
Απομακρύνονται οι πρώτοι παράτυποι μετανάστες από τις ΗΠΑ
Με δύο αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη και μία πτήση τσάρτερ, 265 παράτυποι μετανάστες έφτασαν στη Γουατεμάλα και οδηγήθηκαν από τις τοπικές αρχές σε κέντρα φιλοξενίας.
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση ακόμη τεσσάρων πτήσεων με απελαθέντες με προορισμό το Μεξικό και παρά τις αναφορές αμερικάνικων Μέσων ότι οι μεξικανικές αρχές αρνήθηκαν να δώσουν άδεια προσγείωσης σε μία από τις πτήσεις, το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού δήλωσε έτοιμο να συνεργαστεί με την Ουάσινγκτον για την απέλαση πολιτών του.
Την ίδια ώρα, με οδηγία του υπουργείο Εσωτερικών αναστέλλονται προγράμματα εγκατάστασης μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, την ώρα που αυξάνονται τα μέτρα φρούρησης στα σύνορα με το Μεξικό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αντιφατικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου
Η ιστορία της μεγάλης και μοναδικής απόδρασης από τη φυλακή - φρούριο
Υπό τον φόβο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να εισβάλει στο νησί της Αρκτικής
Το Χάρβαρντ είχε μηνύσει την κυβέρνηση πέρυσι
Η γυναίκα τέθηκε τελικά υπό κράτηση και απελάθηκε στη Βραζιλία
Βρετανοί υπουργοί συναντήθηκαν για να συζητήσουν τις ενέργειες του Ιράν
Το μυστήριο για την υγεία του συνεχίζονται
Λίγο λιγότερα από 100 πλοία έχουν περάσει από τα Στενά του Ορμούζ από τις αρχές Μαρτίου
Το μέτρο εντάσσεται σε μια... ευρύτερη στρατηγική αντιμετώπισης της δημογραφικής κρίση
H συνάντηση πήρε απρόσμενη τροπή και για έναν ακόμα λόγο
Παρά τη διακοπή, ο Βρετανός πολιτικός συνέχισε κανονικά την ομιλία το
Πρόκειται για παλαιό δοχείο δηλητηρίου
O σταρ των πολεμικών τεχνών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
«Διαμαρτύρονται αλλά δεν θέλουν να βοηθήσουν»
MKO κάνουν λόγο για εξαιρετικά γρήγορη δίκη και για ομολογία που φέρεται να αποσπάστηκε υπό πίεση
Το μήνυμα του Μακρόν στη Ρωσία
Γιατί η συνοδεία εμπορικών πλοίων και τάνκερ δεν είναι εύκολη υπόθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.